Local

Mesajul președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, cu ocazia începerii noului an școlar

„Dragi copii, părinți și profesori!
Astăzi începe din nou școala și suntem bucuroși să fim împreună. Se anunță un an plin de provocări, atât pentru voi dragi copii, dar și pentru noi adulți, fie că suntem părinți, profesori sau reprezentanți ai autorităților locale. Este un an al schimbărilor, un an în care se vor implementa multe dintre proiectele la care noi am lucrat și care trebuie să îmbunătățească condițiile din școli. Este un an în care autoritățile locale botoșănene vor implementa proiecte de peste 31 de milioane de euro pentru dotarea a 137 de unități de învățământ (grădinițe, școli, licee și Palatul Copiilor) cu mobilier, materiale didactice, echipamente digitale și laboratoare inteligente. Este un an în care Consiliul Județean va lansa licitațiile pentru achiziționarea a 44 de microbuze școlare electrice și hibrid, în valoare de peste 11 milioane de euro. Totodată, este un an în care multe școli vor intra în reabilitare, iar pentru unele se vor construi săli de sport noi.
Vrem să privim viitorul cu încredere şi speranţă și ne-am angajat să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a asigura copiilor cele mai bune condiții să se dezvolte. Iar școala este mediul propice pentru așa ceva.
Dragi dascăli, vă rog să puneți tot mai multă pasiune în misiunea nobilă pe care v-ați ales-o, aceea de formare şi educare a tinerilor, să vă dăruiţi cu generozitate şi în mod constant, să înfruntaţi şi să depăşiţi toate dificultăţile care inevitabil apar în cursul anului școlar. Vă urez un an cu realizări, bogat în mulţi paşi pe drumul procesului înălţător al formării elevilor!
Mult succes, dragi elevi! Să aveți realizări frumoase, un an rodnic, în ciuda tuturor situaţiilor neprevăzute care pot apărea pe parcurs. Se vor schimba multe lucruri din generație în generație, însă prima zi de școală își va găsi mereu locul în amintirile voastre.
Un gând de recunoștință și pentru părinți și bunici, care le sunt alături copiilor și nepoților ce trec astăzi pragul școlilor, și care au emoții la fel de puternice!
Mult succes, tututor!”

Doina-Elena Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button