Local

Măsuri de ordine publică pentru minivacanța de Sfânta Maria în județul Botoșani

Începând de astăzi, la nivelul județului vor fi mobilizați, în medie, zilnic, peste 150 de polițiști, pregătiți să intervină pe toate palierele, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale, fluidizarea traficului și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Având în vederea că în aceste zile, traficul va fi aglomerat pe anumite artere rutiere, echipajele de poliție vor fi prezente pe drumurile publice, cu autospecialele dotate cu aparate radar, etilotest și DrugTest. Scopul acestora nu este de a aplica sancțiuni, ci de a identifica și extrage din trafic acele persoane care reprezintă un pericol pentru ceilalți participanți la trafic.

Pentru protejarea cetățenilor, polițiștii se vor concentra pe zonele cu risc de producere a unor incidente care ar putea să tulbure liniștea și ordinea publică sau să-i pună în pericol, cum ar fi cluburi, discoteci și locuri în care se formează aglomerări de persoane.

Vă dorim să aveți parte de zile liniștite, lipsite de incidente nedorite, iar dacă sunteți victima vreunei infracțiuni sau asistați la comiterea vreunei astfel de fapte, nu ezitați să apelați 112 sau să vă adresați celui mai apropia polițist.

În minivacanța de Sfânta Maria, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani își va concentra efortul în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică atât la festivalurile specifice sezonului estival, cât și la manifestările religioase cu participare numeroasă prilejuite de sărbătorirea Adormirii Maicii Domnului.

Jandarmii botoșăneni, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea fără incidente nedorite a Zilelor comunelor Broscăuți, Mileanca și Vlăsinești.

De asemenea, Vatra satului Stăuceni și Hora satului Ghireni sunt alte evenimente locale de interes pentru cetățeni unde jandarmii vor acționa pentru prevenirea faptelor de natură penală și contravențională.

Nu în ultimul rând, jandarmii vor fi prezenți alături de participanții la Hramul mănăstirii Zosin, pentru ca oficierea slujbei religioase și celelalte activități specifice hramului să nu fie tulburate de situații neplăcute.

Pe timpul executării misiunilor, jandarmii vor acționa preponderent pentru preîntâmpinarea faptelor de tulburare a ordinii si siguranței publice, dar nu vor fi tolerate abaterile de la normele legale.

Recomandăm participanților să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc, să aibă grijă de bunurile personale de valoare și să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de ordine publică în mod direct,  în cazul producerii unor fapte antisociale care îi afectează pe ei sau pe cei din jur.

 

 

La nivelul poliţiei de frontieră au fost dispuse măsuri pentru supravegherea sporită a frontierei de stat, atât în punctele de trecere a frontierei cât şi în zona de competenţă.

În punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Botoșani, la nevoie, sutem pregătiţi pentru suplimentarea arterelor de control, în funcţie de configuraţia fiecărui punct şi de dinamica valorilor de trafic.

Pentru evitarea aglomeraţiei, s-a suplimentat personalul planificat la controlul documentelor, precum și echipamentele de control folosite, fiind utilizate inclusiv staţii mobile, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

Tot pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurilor noastre se vor deplasa în principalele puncte de trecere ale frontierei pentru a acorda sprijin colegilor aflaţi în teren.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button