Educatie

Marți începe Evaluarea Națională. Peste 3.600 de absolvenți din Botoșani vor susține examenul

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a începe marți, 25 iunie 2024, în cele 87 de centre de examen din județ.

La nivelul județului Botoșani, sunt înscriși, pentru a susține examenul, 3651 de absolvenți, din care 29 cu cerințe educaționale speciale și 1 absolvent din seriile anterioare. Repartizarea în săli se va face în ordine alfabetică, pe centrul de examen.

Copiii vor primi, la prima probă, codurile care vor înlocui numele în momentul comunicării rezultatelor. Acestea vor fi publicate pe http://evaluare.edu.ro/.

Lucrările din alte județe vor fi corectate în Centrul zonal de evaluare de la Liceul „Dimitrie Negreanu” Botoșani, cu o subcomisie la Liceul „Regina Maria” Dorohoi, folosindu-se platforma de evaluare digitalizată care a fost dezvoltată astfel încât, în situația unor punctaje diferite la itemii de tip grilă, lucrarea să fie transmisă din nou către cei doi evaluatori inițiali pentru verificare și remedierea erorilor.

De asemenea, pentru o evaluare cât mai unitară, înainte de începerea evaluării, Ministerul Educației va organiza ședințe de instruire cu profesorii corectori din toată țara, atât la limba și literatura română, cât și la matematică.

„În pragul examenului de Evaluare Națională, transmit cele mai calde gânduri și urări de succes absolvenților de clasa a VIII-a! Încrederea și curajul să vă fie aliați în această etapă importantă a parcursului vostru educațional! Să aveți parte de claritate, concentrare și liniște sufletească pentru a vă putea exprima cunoștințele acumulate! Succes tuturor!” a declarat inspectorul școlar general al județului Botoșani, prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page