Local

Manifestări estivale în atenția jandarmilor botoșăneni

Seria evenimentelor publice specifice sezonului estival continua în acest sfârșit de săptămână cu Festivalul Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului, manifestare cu participare numeroasă la care Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică.

Jandarmii, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor acționa pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, fluidizarea traficului rutier și pietonal în zona de desfășurare a festivalului, precum și pentru stingerea unor eventuale incendii, conform competențelor instituționale.

De asemenea, jandarmii vor avea în atenție persoanele care comercializează sau consumă substanțe interzise, încălcând prevederile Legii nr.143 din 26 iulie 2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Aducem la cunoștința cetățenilor că vânzarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

Sâmbătă, jandarmii vor fi alături de enoriașii prezenți la hramul Schitului Orăşeni, pentru preîntâmpinarea unor eventuale incidente, având în vedere numărul mare de participanți așteptat la această manifestare religioasă.
Recomandăm participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc și bunurilor personale de valoare și să solicite sprijinul forțelor de ordine în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112 în cazul în care sesizează situații de tulburare a ordinii și liniștii publice care îi afectează pe ei sau persoanele din jur.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page