Importantsocial

Mame de suflet din Botoșani, premiate de Ziua Femeii – „Noi doar le modelăm aripile” – FOTO

De Ziua Internațională a Femeii, când iubirea, gingășia și frumusețea în toate formele ei sunt cinstite în moduri diferite, la Botoșani au fost omagiate ființele care țin loc de mame pentru anumite perioade, îngrijind chiar câte doi sau trei copii o dată. Sunt asistenții maternali, mămici la rândul lor, care se încumetă să dea un sens copiilor mai puțin norocoși să aibă o familie. Într-un cadru festiv, conducerea Direcției Generale pentru Asistență Socială  din Botoșani, alături de președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, au premiat femeile care au ieșit în evidență de-a lungul activității prin rezultate notabile.

1 #Șalaru_Rodica – Municipiul Botoșani. Din 1999 a avut în plasament 21 de copii din care 19 au plecat în adopție.
2 #Săvinescu_Nadia_Celia – Comuna Curtești. Din 1999 a avut în plasament 16 copii din care 6 au plecat în adopție, 2 au fost reintegrați în familia naturală.
3 #Moroșanu_Micuța – Darabani. Din 2003 a a preluat în plasament 10 copii din care 4 au plecat în adopție.
4 #Radu_Maria – Tudora. Din 2002 a preluat în plasament 10 copii din 3 din care sunt și în prezent în plasament. 1 are grad de handicap grav.
5 #Timoc_Constanța – municipiul Botoșani. Din 1999, a preluat în plasament 8 copiidin care 3 au plecat în adopție, 3 au fost reintegrați în familia naturală.
6 #Purice_Inga – Cătămărăști-Deal. Din 2006 a preluat în plasament 8 copii din care 5 au plecat în adopție și 1 a fost adoptat de ei.
7 #Abăcioaei_Elena – Flămânzi. Din 2003 a preluat în plasament 3 din care 1 este cu grad de handicap, 1 este student

 

„La copii doar le modelăm aripile. Încercăm să le dăm ce este mai frumos. Mai mare bucurie de la ei ca atunci când întind mânuțele nu cred că ai de la ei. Chiar dacă mai sunt și probleme poate la școală, poate…”, a spus una dintre cele șapte femei vrednice, premiate luni, de ziua lor.

„Este o mare minune să ai unul sau doi copii în plasament. E un mare privilegiu să ai așa niște copii. De multe ori sunt mai mult decât copiii noștri pentru că au nevoie de mai multă afecțiune. Să ne dea Dumnezeu sănătate să continuăm această activitate nobilă”, a spus și Nadia, croșetând frumos sentimentele de bucurie și recunoștință, cu o emoție copleșitoare.

„Diploma este pentru toate îmbrățișările calde și vorbele bune, pentru grija din fiecare zi, pentru fiecare lacrimă ștearsă de pe obraz și pentru iubirea necondiționată. Vă mulțumim pentru tot devotamentul și toată priceperea de care dați dovadă în fiecare zi pentru oamenii mici de azi, care vor deveni oamenii mari de mâine. Primiți din partea noastră toate aprecierile”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!