AdministratieJudet

Lucrările la alimentarea cu apă în trei sate din comuna Ungureni sunt aproape de finalizare. „Nu ne așteptam nici noi să meargă atât de repede”

Primarul comunei Ungureni, Ilie Ivanache, este optimist când vine vorba despre investiții în localitate, speranța sa fiind în infuzia de bani europeni pe care ar putea să o aducă cu proiecte bine întocmite. Până atunci, edilul încearcă să finalizeze proiectele pe care le are începute. Printre acestea se află o extindere cu fonduri europene la Liceul Tehnologic, care în septembrie ar trebui să fie gata. „Sperăm că până în august septembrie să-l finalizăm. Aici s-a ținut de trei ori licitația, nu se încadrau în sumă, mai-mai să se termine finanțarea. Mai avem opt școli extindere grupuri sanitare, securitate la incendii, unde deja s-au făcut licitațiile, după Paști le dăm drumul și patru sunt în curs de licitație deci procedura de achiziție, în cel mult trei luni”, a precizat Ilie Ivanache.

Un proiect cu care primarul se mândrește este alimentarea cu apă în satele Călugărenii-Noi, Călugărenii-Vechi și Mândrești, unde lucrările sunt aproape de finalizare, cu jumătate de an mai devreme decât anticipa toată lumea. „

„E în contract până la anul, dar sperăm anul acesta să se termine, mai repede decât ne așteptam pentru că constructorul chiar a făcut treabă. Nu ne așteptam nici noi să meargă atât de repede. Conducta este pusă în pământ, s-a început și la bazinul de rezervă de 500 de metri cubi, Și mai rămâne satul Mihai Viteazul unde încercăm, așteptăm să se deschidă noile fonduri europene sau alte programe pe care să accesăm și să prindem finanțare”, a spus primarul Ilie Ivanache.

Edilul a dat asigurări copiilor din comună că nu au fost uitați. Așa cum le-a promis în campania electorală, Ilie Ivanache se va ocupa anul acesta și de creearea unor parcuri de joacă pentru cei mai mici din Ungureni.

„Mai încercăm anul acesta să facem și niște parcuri de joacă pentru copii pentru că atunci când am intrat primar am promis să facem și aceste lucruri, pentru că tot drumuri, iluminat, asfalt, cămin cultural și alte lucruri și încercăm să facem și asta. Sperăm să se dea drumul la fonduri europene, pentru că acolo e toată baza să mai prindem proiecte și principal…drumurile. Toate primăriile se zbat după drumuri, cred că 80-90 la sută din primării, iluminat, o primărie nouă, cămin cultural, chiar și din școli și le-au pus la punct. Aici e problema , la drumuri, toți am vrea să avem asflat pe toate satele, asta e cel mai important” este de părere edilul Ilie Ivanache.

Primarul comunei Ungureni nu renunță la speranță că va putea aduce gaz în zonă. Chiar dacă procedura este greoaie și birocrația mai mult încurcă decât ajută, edilul vrea măcar să vadăproiectul la start.

„Încercăm cu orașul Săveni și în parteneriat și cu alte comune poate reușim săaducem și gazul. Aici e mai greu…dar măcar să înceapă. Măcar să dăm drumul la documentație, e amplu…când faci un proiect cu toate avizele și cu tot ce se cere durează câțiva ani. Eu am văzut din experiență, în trei-patru ani faci avize, documente și în jumătate de an faci lucrarea”, aspus primarul Ilie Ivanache.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!