ImportantLocal

LOCAL | Ziua Națională a produselor agroalimentare românești

Direcția Agricolă în parteneriat cu Primăria Botoșani, Consiliul Județean și Instituția Prefectului organizează marți, 10 octombrie, un eveniment care va marca Ziua Națională a produselor agroalimentare românești.

Pe parcursul întregii zile, în parcarea supraterană din fața magazinului BIG din Piața Centrală a municipiului Botoșani va fi deschisă o expoziție cu vânzare la care participă producători locali de legume, fructe, produse lactate, de panificație, apicole, carne și băuturi din fructe.

Potrivit agrointel.ro, inițiativa legislativă îi aparține vicepreședintelui Comisiei pentru agricultură, deputatul PSD Alexandru Stănescu, actul normativ fiind aprobat în Parlament luna trecută, pe 13 iunie.

Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti poate fi organizată de către autorităţile publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persone fizice şi juridice, prin organizarea şi/sau participarea la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului, potrivit legii.

Vă reamintim că proiectul de Lege 187/2017 privind instituirea „Zilei de 10 octombrie – Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti” a fost aprobată  în plenul Camerei Deputaților, cu 266 de voturi pentru și doar 3 abțineri.

”Doresc pe această cale să le mulțumesc colegilor mei deputați pentru sprijinul oferit! Am demonstrat încă o dată că agricultura românească nu are culoare politică!”, a arătat Alexandru Stănescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură, pe pagina personală de Facebook la momentul respectiv.

Propunerea legislativă privind instituirea zilei de 10 octombrie – Ziua națională a produselor agroalimentare românești va avea efect pozitiv, pe termen lung, asupra producătorilor agricoli, prin valorificarea propriilor produse către consumatori și stimularea acestora pentru a produce calitativ și cantitativ pentru viitor”, a mai spus deputatul Alexandru Stănescu, arătând și că prin adoptarea și implementarea inițiativei sale ”se va încuraja producția agricolă națională pentru consumatorii români, precum și pentru cei ce dețin spații de vânzare (comercianți), producătorul prezentând de ziua națională produse proaspete de calitate, direct de la sursă, autohtone, care vor concura produsele din import”.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page