Importantsocial

LOCAL | Zeci de utilaje de deszăpezire pentru județul Botoșani – FOTO

La sfârșitul săptămânii trecute, DRDP Iași a efectuat o nouă revizie a bazelor de deszăpezire din nordul Moldovei, pe fondul răcirii accentuate a vremii și a riscului de polei, dar și al recentelor episoade de vreme severă, caracterizate prin ninsori și viscol.

Revizia coincide cu semnarea, la începutul acestui an, a contractului de deszăpezire a drumurilor naționale de pe raza județului Botoșani. Contractul a fost semnat pe 6 ianuarie, între DRDP Iași – SDN Botoșani și SC Floor Construct SA Suceava. Acesta este valabil până la închiderea oficială a sezonului de iarnă (30 martie 2020) și prevede acționarea pe drumurile naționale din județ cu un maximum de 36 de autoutilaje.

Menționăm că, în toată această perioadă, SDN Botoșani a acoperit activitatea de deszăpezire prin forțe proprii, având asigurate 33 de autoutilaje (proprii și redistribuite de la celelalte secții de drumuri naționale ale DRDP Iași) și un stoc de peste 4.800 tone de sare.

DRDP Iași are în administrare 3.241 km de drumuri naționale, în toate cele 8 județe ale Moldovei: Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.

În ceea ce privește pregătirile pentru sezonul de iarnă 2019/2020, la acest moment DRDP Iași dispune de 460 utilaje de deszăpezire (128 proprii și 342 închiriate, conform contractelor) și un stoc de peste 45.000 tone de sare, 220 tone clorură de calciu și 92 tone soluție ecologică, aprovizionarea făcându-se gradual.

Analizând activitatea bazelor de deszăpezire, s-a constatat că aceasta corespunde în totalitate prevederilor „Normativului privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice” – AND 525-2013.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!