ImportantLocal

LOCAL | Zeci de angajaţi ai Primăriei, verificaţi de procurori. Vezi de ce!

Mai mulţi angajaţi din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani inclusiv viceprimarii, vor fi verificaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Primarul Ovidiu Portariuc a trimis instituţiei o adresă prin care solicită informaţii despre 27 de angajaţi ai primăriei, cei mai mulţi cu funcţii de conducere. Măsura a fost luată după ce edilul a fost nevoit să concedieze la scurt timp un consilier care i-a ascuns faptul că este cercetat de DIICOT .

„Am promis atunci că voi realiza o procedură prin care voi verifica toţi angajaţii primăriei, precum şi orice persoană care urmează să fie angajată în cadrul primăriei. Mă refer la persoane care ocupă funcţii de conducere, sau responsabilitate în cadrul primăriei. Am trimis o listă cu 27 de persoane aflate în funcţii de conducere din Primăria Botoşani, de asemenea, consilieri la cabinet primar, directori la direcţiile primăriei, astfel încât să aflăm dacă persoanele cu funcţii de conducere au în prezent calitatea de suspect, învinuit în dosare de natură penală, ce presupun infracţiuni contra statului, sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals sau orice altă infracţiune săvârşită cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice. E important ca cetăţenii să aibă încredere în această instituţie. Una din principalele mele teme în 2012 a fost eliminarea corupţiei din Primăria Botoşani şi cred că pe baza evaluărilor instituţiilor abilitate, atunci când vom avea rezultatul acestor evaluări, vom putea spune că în Primăria Botoşani putem discuta de corupţie zero”, declarat astăzi Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoşani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button