Local

LOCAL | Weekendul acesta a avut loc festivitatea de inaugurare a Clubului LIONS la Botoşani

Într-o discreţie caracteristică oamenilor aplecaţi spre activitatea de caritate, vineri 22.04.2016 a avut loc festivitatea de inaugurare a Clubului LIONS la Botoşani.
Întreg ceremonialul s-a desfăşurat la Popas Cucorăni, unde membrii clubului au primit Charta de înfiinţare din partea Guvernatorului Iştvan David precum si steagul LIONS CLUB Botoşani, înmânat de preşedintele zonal, Ionuţ Carp.
Preşedintele LIONS CLUB BOTOSANI, Sabin Murariu a mulţumit oaspeţilor prezenţi, în numele comunităţii, căreia LIONS, prin acţiunile sale, va servi acolo unde nevoia de ajutor este stringentă.
Informaţiile despre istoricul LIONS CLUB si poziţia actuală pe harta ,,binefacerii,, a lumii, au făcut ca dintre invitaţii prezenţi în sală să adere la valorile şi principiile LIONS, înscriindu-se în LIONS CLUB Botoşani, devenind promotorii actelor de caritate şi la nivelul judeţului Botoşani.

Primul Club Lions a luat naştere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. La scurt timp de la înființare, încep să se organizeze din ce în ce mai multe astfel de Cluburi și spiritul Lions se internaționalizează. De-a lungul timpului, Cluburile Lions au depus eforturi incomensurabile pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor defavorizate și pentru dezvoltarea continua a comunităţilor lor.
Important de menţionat este faptul că Lions Clubs International devine, în 1954, membru fondator cu statut de ţară al Organizaţiei Naţiunilor Unite, reprezentanţii organizaţiei contribuind la întocmirea statutului a ceea ce avea să devină ulterior ONU. În semn de recunoaștere a acestei contribuții, anual la sediile ONU din New York şi Viena, se serbează ziua LIONS.
În acest moment, asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. În prezent este prezentă în peste 200 de ţări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.360.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.
Denumirea organizaţiei provine de la iniţialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” iar sigla are ca element figurativ doi lei, unul ce priveşte cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce priveşte cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociaţiei. Sloganul organizaţiei “We serve”, adică “Noi servim”, a devenit deviza membrilor cluburilor Lions din toată lumea.
La ora actuală, Cluburile “Lions” servesc nevoile comunităților în care activează, având ca obiectiv dezvoltarea climatului de întelegere, promovarea competenţei, participând activ la viaţa socială a urbei în spiritul dezvoltării civismului și valorilor morale.
Misiunea Cluburilor Lions este creerea şi menţinerea unui spirit de înțelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare.
Lions înseamnă a oferi şanse unui tânăr talentat, a face o bucurie unei persoane vârstnice, înseamnă a oferi speranţă celor mai puţin norocoşi. Lions înseamnă un zâmbet pe buzele unui copil orfan, un licăr de lumină în ochii unei persoane cu probleme de vedere sau sprijin pentru persoanele cu handicap.
Pentru membrii Lions “NOI SERVIM” este mai mult decat un motto. Este o prioritate şi o filozofie.

Scopurile Lions International
⦁ Să pună la dispozitie o structură administrativă și mijloace prin care să coordoneze, supervizeze și să sprijine atingerea obiectivelor Asociației,  prin intermediul Cluburilor Lions acreditate.
⦁ Să creeze şi să dezvolte spiritul de înţelegere între popoarele lumii;
⦁ Să promoveze principiile bunei guvernări şi ale bunului comportament civic;
⦁ Să manifeste un interes activ pentru bunăstarea civică, culturală, socială și morală a comunității;
⦁ Să unească membrii Lions prin legături de prietenie, bună tovărăşie şi înţelegere reciprocă;
⦁ Să ofere un forum de discuţii libere a tuturor subiectelor de interes public, cu excepția partizanatelor politice și prozelitismului religios, care nu vor fi dezbătute de către membrii Lions;
⦁ Să încurajeze pe cei ce doresc să activeze în interesul comunităţii să o facă fără vreun interes financiar personal, să încurajeze eficienţa și să promoveze standardele etice înalte în toate domeniile de activitate

Codul de etica Lions
⦁ Să-mi manifest, prin eforturi susţinute, credinţa în împlinirea vocaţiei mele profesionale şi să merit reputaţia de profesionist în domeniul în care îmi desfăşor activitatea.
⦁ Să fiu în permanent în căutarea succesului, să pretind o remuneraţie sau profit just pentru activitatea desfăşurată şi să nu accept nici avantaje, nici succese dobândite cu preţul însuşirii unor drepturi necuvenite, al efectuării unor acte discutabile, sau cu preţul pierderii respectului de sine.
⦁ Să reţin că în edificarea carierei sau întreprinderii mele nu trebuie să antrenez distrugerea altora; să fiu loial partenerilor şi clienţilor mei şi sincer cu mine însumi
⦁ Întotdeauna când exista îndoieli referitoare la justeţea sau moralitatea poziţiei sau acţiunilor mele, care ar putea influenţa soarta altora, să rezolv aceste dileme în primul rând faţă de mine însumi.
⦁ Să-mi fac prieteni din convingere şi nu din interes; să cred ca prietenia nu se rezumă doar la serviciile făcute de unul, altuia şi că adevărata prietenie este dezinteresată, acceptând eventualele favoruri în sensul în care acestea au fost făcute.
⦁ Întodeauna să am în vedere obligaţiile de cetăţean al patriei, statului şi comunităţii din care fac parte şi să-mi manifest prin vorbe şi fapte, loialitatea neabătuta faţă de aceste valori, indiferent de timpul, efortul sau mijloacele pe care aceasta le presupune.
⦁ Să-mi ajut semenii prin a oferi simpatie celor aflaţi în situaţii grele, sprijin celor slabi, şi ajutor celor nevoiaşi.
⦁ Să fiu întotdeauna reţinut atunci când critic şi liberal atunci când laud; să construiesc nu să distrug.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!