Important

LOCAL | Unul dintre cei mai apreciați preoți din Moldova a părăsit județul Botoșani. De numele său se leagă ,, Arca lui Noe”, un proiect care hrănea nevoiașii – FOTO

Duminică 31 mai, credincioșii din comuna botoșăneană Călărași și-au luat rămas-bun în lacrimi de la cel care le-a păstorit sufletele timp de 16 ani, părintele Ioan Pădurariu. Preotul lor nu a fost doar preotul lui Dumnezeu de la altar, ci a fost și omul căruia i-a păsat de suferința fiecărui credincios în parte.

Părintele Ioan a fost preot paroh în Comuna Călărași, Botoșani, timp de 16 ani, timp în care s-a făcut remarcat prin faptele sale milostive, activitățile cu tinerii și multe altele. Duminică, respectând normele de distanțare fizică, enoriașii au participat în număr mare la Sfânta Liturghie, un moment al cărei emoție a fost dublată de cea a părintelui slujitor, care a trăit aceeași tristețe specifică despărțirii de oamenii cu care a trecut prin întâmplări destule și pe care i-a sprijinit financiar după puterea sa. Cunoscut pentru nenumăratele sale acte caritabile preotul Ioan Pădurariu a câstigat concursul de angajare organizat de Spitalul Sfântul Spiridon din Iași și va sluji ca preot de caritate, va fi salariat al unității spitalicești. Ioan Pădurariu a fost preot în parohia Călărasi și s-a remarcat prin multe acte caritabile cum ar fi construirea unei case pentru o familie de nevoiași sau hrănind zilnic toți saracii din comună.Preotul Ioan Padurariu a devenit astfel unul dintre cei mai apreciați preoți din zona Moldovei datorita actelor sale caritabile. De exemplu, în anul 2018, Ioan Padurariu a mobilizat întreaga comunitate din comuna botoșăneană pe care o păstorea sa reconstruiască  casa unei familii cu copii care rămăsese fără adăpost din cauza unui incendiu. Noua casă a fost sfințita chiar de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei (vezi aici). De asemenea acesta a amenajat o fermă numită ,,Arca lui Noe” în care muncea alături de familie și de enoriași, amintește www.dezvaluirea.ro. Produsele obținute în fermă erau distribuite sărmanilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page