LOCAL | Un viitor mai bun prin educaţie: elevi readuşi la şcoală chiar şi după 15 ani! FOTO!

Mii de copii pe care sărăcia i-a îndepărtat de şcoală, au redescoperit universul învăţării graţie unui proiect care s-a desfăşurat timp de un an, în 14 unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani.

Profesorii şi autorităţile locale au făcut front comun pentru a-i readuce la cursuri, accesând proiecte cu finanţare europeană pentru prevenirea abandonului şcolar.

Proiectul strategic ”Un viitor mai bun prin educaţie”, ID 142190 s-a derulat în cadrul Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii” Domeniul major de intervenţie 2.2. „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”

“Un viitor mai bun prin educaţie”, în valoare de aproape 9 milioane de lei, a fost iniţiat de Inspectoratul şcolar, în parteneriat cu administraţii publice locale, unele asociate în Grupuri de Acţiune Locală, cum este cazul celui din zona Săveni.

14 unităţi de învăţământ au aplicat, timp de un an, programul Şcoala după Şcoală, în care 460 de elevi cu risc de abandon au beneficiat de ore suplimentare, de o masă caldă zilnic şi de rechizite şcolare gratuite.Tot atâţia părinţi au fost consiliaţi.

Anca Guni are 30 de ani şi este mamă a 3 copii. Din cauza unor probleme în familie, a fost nevoită să abandoneze cursurile când era în clasa a 7-a. După 16 ani s-a reîntors la şcoală şi este, acum, elevă în clasa a opta.

“Am 3 copii, fetiţa cea mare e în clasa a V-a, băieţelul în clasa zero şi mai am o fetiţă de 3 ani. Sunt mândră că pot să îmi continui studiile, e greu dar e şi frumos! Fără şcoală nu faci nimic în viaţă!” susţine tânăra.

“Am o satisfacţie foarte mare pentru că am reuşit să sprijinim atâţia copii cu risc de abandon şi în acelaşi timp un sentiment de regret, pentru că proiectul se va finaliza pe 7 decembrie şi va trebui ca noi, cei de la Inspectoratul Şcolar să facem un efort ca aceşti copii să continue să vină la şcoală ” a declarat prof. Mihaela Huncă, inspectorul şcolar general al IŞJ Botoşani.

Din cei peste 648 de elevi care au abandonat scoala anul trecut, o treime au fost reintegraţi.

hunca_ ISJ- INCHIDERE PROIECT- DIRECTORI- SCOALA (23) hunca_ ISJ- INCHIDERE PROIECT- DIRECTORI- SCOALA (21) hunca_ ISJ- INCHIDERE PROIECT- DIRECTORI- SCOALA (19) hunca_ ISJ- INCHIDERE PROIECT- DIRECTORI- SCOALA (14) hunca_ ISJ- INCHIDERE PROIECT- DIRECTORI- SCOALA (11) hunca_ ISJ- INCHIDERE PROIECT- DIRECTORI- SCOALA (9) hunca_ ISJ- INCHIDERE PROIECT- DIRECTORI- SCOALA (8) hunca_ ISJ- INCHIDERE PROIECT- DIRECTORI- SCOALA (7) hunca_ ISJ- INCHIDERE PROIECT- DIRECTORI- SCOALA

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close