LOCAL | Tramvaie noi-nouțe pentru municipiul Botoșani

În patru ani, transportul în comun se va primeni cu nouă tramvaie nou-nouțe.

 Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a publicat, pe 7 iulie 2020, în Sistemul informatic colaborativ pentru achizițiile publice (SICAP), anunțul de participare aferent achiziției a 49 de tramvaie cu lungimea de cca. 18 m, destinate transportului public urban de călători pentru municipiile Brăila (10 tramvaie), Botoșani (9 tramvaie), Galați (10 tramvaie) și Ploiești (20 tramvaie).

Termenul-limită de depunere a ofertelor este 13.08.2020, valoarea estimată a achiziției fiind de 392.000.000 lei fără TVA.

Finanțarea proiectului este asigurată din Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 (pentru care MLPDA este Autoritate de Management), Axa prioritară 4 – Sprijinirea  dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea transportului public în municipiile Brăila, Botoșani, Galați și Ploiești, prin achiziția de material rulant de tip tramvai pe rutele de transport public selectate, printr-o abordare integrată, bazată pe Planurile de mobilitate urbană durabilă pentru respectivele municipii.

Proiectul contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în două moduri:

– înlocuirea vechilor tramvaie cu unele noi cu zero emisii și eliminarea, astfel, a emisiilor de GES de pe rutele respective;

– creșterea atractivității transportului public în comun, prin asigurarea de condiții superioare (moderne, cu podea joasă, 100% electrice cu zero emisii, mai rapide, mai puțin zgomotoase, cu facilități STI – sisteme tehnice inteligente) prin noile vehicule, precum și prin îmbunătățirile complementare aduse de orașe prin alte proiecte finanțate prin POR 2014–2020; astfel, se estimează că mai mulți locuitori din orașele respective vor utiliza transportul public, iar o parte dintre aceștia vor fi renunțat la transportul privat.

 Perioada de implementare: 48 luni

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close