ImportantLocal

LOCAL | Tot mai multe incendii în judeţ

7 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 19 au fost rănite anul trecut în incendii care s-au produs în gospodăriile proprii din cauza fumatului în locuri nepermise, a neîntreţinerii mijloacelor de încălzire sau urmare a acţiunilor intenţionate.

Toate persoanele decedate aveau vârste de peste 50 ani.

În anul 2015 , pompierii au reuşit să salveze din locuinţele cuprinse de flăcări 413 de persoaneşi bunuri în valoare de peste 48 de milioane de lei, în timp ce pagubele provocate se cifrează la peste 3,6 milioane de lei. Potrivit bilanţului, în 2015, subunităţile de intervenţie ale ISU Botoşani au acţionat pentru stingerea unui număr de 552 incendii, cu 43% mai multe decât în anul precedent.

Dintre acestea, 126 au fost incendii de vegetaţie uscată produse, în cele mai multe cazuri, de foc deschis în spaţii deschise sau închise , acţiuni intenţionate, coşuri de fum defecte sau instalaţii/aparate electrice defecte sau sub tensiune. Majoritatea evenimentelor cu foc s-au produs în mediul rural, în casele şi gospodăriile ale căror proprietari sunt persoane de vârsta a treia. Cele mai multe incendii s-au înregistrat în luna aprilie.

Îngrijorător este faptul că incendiile care au drept cauză acţiunile intenţionate continuă să ocupe un procent ridicat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!