ImportantLocal

LOCAL | Sute de botoşăneni salvaţi din locuinţele cuprinse de flăcări

Peste 530 de botoşăneni au fost salvaţi de pompieri anul trecut, din locuinţele cuprinse de flăcări, autoturismele implicate în accidente rutiere, fântâni sau alte medii ostile vieţii.

Alte 5.195 persoane, care sufereau de diferite afecţiuni medicale au ajuns la timp, la spital pentru îngrijiri de specialitate ca urmare a intervenţiei echipajelor Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul inspectoratului.

Anul trecut, botoşănenii au solicitat ajutorul forţelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani de 7.141 de ori, ceea ce înseamnă o medie de 20 misiuni de salvare a vieţii şi bunurilor pe zi. Comparativ cu anul 2014, numărul intervenţiilor la care au acţionat serviciile profesioniste a crescut cu peste 21%.

În 411 situaţii, pericolul a fost înlăturat de cetăţeni sau membrii serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă ori au fost alarme false.

Acestea s-au soldat cu 24 de morţi, dintre care 7 au decedat în urma unor incendii, înainte de sosirea echipajelor ISU Botoşani la locul intervenţiei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!