LOCAL | Sechestru pe averile oamenilor de afaceri arestați pentru jocuri de noroc ilegale

Procurorii din cadrul DNA – ST Suceava au instituit măsura sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților DĂNUŢĂ ŞTEFAN VIOREL și CALISTRU COSTEL, ambii arestați în cauză, în limita prejudiciului produs de fiecare dintre inculpați, după cum urmează:

1. Inculpatul DĂNUŢĂ ŞTEFAN VIOREL – prejudiciul produs prin comiterea infracțiunilor de desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc „ prev. şi ped. de art. 23 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 precum și dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 5, 6 din      Legea nr. 78/2000 a fost stabilit la suma de 2.497.263,80 lei.

        Prin Ordonanța din data de 06.01.2016, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra următoarelor bunuri mobile şi imobile, aparținând inculpatului Dănuță Ștefan Viorel: teren în suprafaţă de 1.908,97 mp situat în municipiul Botoşani, casă situată în municipiul Botoşani, apartament situat în municipiul Botoşani, autoturism marca Dacia Logan,sumele de 91.126 lei şi 965 euro, suma de 710 lei, sume de bani consemnate la CEC pe numele inculpatului, la dispoziția organelor judiciare.

        2. Inculpatul CALISTRU COSTEL  prejudiciul produs prin comiterea infracțiunilor de desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc „ prev. şi ped. de art. 23 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 precum și dare de mită, prev. de art. 290 alin. 1 Cod penal rap. la art. 5, 6 din          Legea nr. 78/2000 a fost stabilit la suma de 1.082.078,50 lei.

        Prin Ordonanța din data de 06.01.2016, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra următoarelor bunuri mobile şi imobile, aparținând inculpatului CALISTRU COSTEL: casă situată în municipiul Botoşani, sumele de 27.750 lei şi 160 euro, suma de 590 lei, sume de bani consemnate la CEC pe numele inculpatului, la dispoziția organelor judiciare.

3. De asemenea, prin ordonanțele din datele de 06.01.2016, s-a instituit sechestru asigurator asupra aparatelor de joc de tip slot-machine identificate de inspectorii Oficiului Național de Jocuri de Noroc ca fiind exploatate ilegal la punctele de lucru deținute de cei 2 inculpați, respectiv: au fost indisponibilizate 182 aparate de joc exploatate ilegal de inc. Dănuță Ștefan Viorel și 22 aparate de joc  exploatate ilegal de inc. Calistru Costel.

          Măsurile asiguratorii le-au fost aduse la cunoștință inculpaților și pot fi contestate de aceștia, la instanța competentă, în termenul legal.

***

În cauză, s-a extins acțiunea penală față de inc. DĂNUȚĂ ȘTEFAN VIOREL pentru o nouă infracțiune de dare de mită comisă pe data de 11.06.2014, constând în oferirea cazării gratuite la hotelul TEX ce-i aparține inculpatului, unui funcționar ONJN cu scopul de a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu și de a nu apăra interesele instituției din care face parte în cadrul unui proces civil aflat la acea dată, pe rolul Judecătoriei Botoșani și care viza o plângere formulată de societatea TRANS EXPRES administrată în fapt de inculpatul Dănuță Ștefan Viorel, împotriva unui proces-verbal de contravenție întocmit de ONJN, pentru exploatarea ilegală a unor aparate de jocuri de noroc.

În cauză, s-a extins acțiunea penală față de inc. DĂNUȚĂ ȘTEFAN VIOREL și CALISTRU COSTEL, pentru infracțiunea de  desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie a oricăreia dintre activităţile din domeniul jocurilor de noroc „ prev. şi ped. de art. 23 alin. 1 din OUG nr. 77/2009 (182 acte materiale, faţă de suspectul DĂNUŢĂ ŞTEFAN VIOREL, 10  acte materiale, faţă de suspectul CALISTRU COSTEL).

Inculpaților li s-au adus la cunoștință noile acuzații, cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale.

Până la finalizarea procesului penal, respectiv pronunțarea unei hotărâri definitive, inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close