ImportantLocal

LOCAL | Seceta a uscat sute de hectare de pădure în Botoşani!

Seceta de anul trecut a provocat daune majore şi în fondul forestier de pe raza judeţului Botoşani. 600 de hectare de pădure s-a uscat din cauza lipsei apei din sol, cele mai afectate fiind plantaţiile de molid. Pierderile înregistrate de Direcţia Silvică datorită calamităţilor naturale se ridică la 600.000 de lei. Specialiştii spun că pentru prima dată au apărut pierderi şi în plantaţiile mai vechi de un an. Suprafaţa va fi împădurită, din nou, în această primăvară. 
„Au fost pierderi în plantaţii şi pentru prima dată plantaţiile mai vechi de un an s-au uscat, ceea ce nu s-a întâmplat în ceilalţi ani. Din acest motiv, avem de făcut 167 de hectare de completări în plantaţiile mai vechi. Împădurirea artificială este ultima metodă de regenerare a pădurii şi este şi cea mai costisitoare. Va fi multă muncă în această primăvară!”, a declarat Gheorghe Rusu, directorul Direcţiei Silvice Botoşani.

Cel mai afectate de secetă au fost Ocolul Silvic Mihai Eminescu, zona Tudora şi puţin la Vorona, şi Ocolul silvic Flămânzi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!