LOCAL | Școală profesională de mecanici agricoli la Vlăsinești

Începând cu anul școlar 2015 – 2016, Școala Gimnazială ”Gheorghe Burac” din Vlăsinești se va transforma în Școala Profesională ”Gheorghe Burac” Vlăsinești, prin înființarea unei structuri școlare cu denumirea de ȘCOALA PROFESIONALĂ DE MECANICI  AGRICOLI, formă de învățământ  bazată strict pe domeniul laboral (piața muncii), orientată către o educație axată doar pe învățarea unei meserii, cu  o durată de 3 ani de studiu, în domeniul MECANICĂ, calificarea MECANIC  AGRICOL,  având avizul A.R.A.C.I.P. – Agenția Română de Asigurare a Calității  în  Învățământul Preuniversitar.

Elevii  înscriși vor beneficia de un sprijin financiar de 200 lei / lună, iar cei cu rezultate deosebite, vor primi burse; totodată vor avea posibilitatea de a efectua  ore de practică de specialitate,  la două importante societăți comerciale de profil din comună, care sunt parteneri în cadrul proiectului educațional, respectiv S.C. AGRARIA NORD S.R.L și S.C. AGRO SOLOMONESCU S.R.L.

Candidații vor avea posibilitatea de a-și depune cererea  de înscriere  și dosarul  personal la secretariatul Școlii Vlăsinești, de luni-vineri, între orele 8.00  – 14.00, mai multe detalii despre înscriere, putând  afla direct de la secretariatul  școlii, la următoarele date de contact (tel./fax: 0231.541379;  e-mail: [email protected]).

Școala Profesională ”Gheorghe Burac” Vlăsinești,  este un proiect educațional susținut de Ministerul Învățământului și Cercetării Științifice, Inspectoratul Școlar al Municipiului Botoșani și de Primăria Vlăsinești.

”Motivele care au stat la baza înființării acestei școli profesionale sunt de strictă necesitate, întrucât ne aflăm  într-o zonă eminamente agrară, fermele și societățile cu profil agricol din zonă s-au retehnologizat, cererea de specialiști din acest domeniu pe piața muncii este într-o continuă creștere  iar în arealul geografic al orașului Săveni,  această structură de învățământ profesional lipsește, ceea ce m-a determinat să susțin  deschiderea aceștei școli, și să învestim în ea. Mulțumesc doamnei prof. Mihaela Huncă, inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, doamnei director  Lidia Macsiniuc și Consiliului de administrație al Școlii Vlăsinești, și nu în ultimul rând, administratorilor celor două societăți comerciale de profil din comună, partenerii noștri în acest nou proiect educațional care, va oferi servicii de specialitate pentru  întreaga zonă”,  a declarat primarul comunei VLĂSINEȘTI, domnul  TRUFIN  Lucian.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close