ImportantLocal

LOCAL | Sâmbătă şi duminică, la Rogojeşti se încondeiază cele mai frumoase ouă de Paşte

În perioada 9-10 aprilie 2016, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani si Parohia “Nașterea Maicii Domnului” Rogojești,  în colaborare cu Primăria Mihăileni și Filiala Rogojești a Uniunii Ucrainenilor din România, organizează Festivalul-Concurs de Ouă Încondeiate, Ediția a III-a.​

Concursul are ca scop conservarea meșteșugului încondeierii ouălor şi se va desfăşura pe două secţiuni: adulți și copii (pe categorii de vârstă).

Sâmbătă, 9 aprilie 2016​ la​ ora 10, va avea loc deschiderea oficială a concursului – secțiunea adulți, continuând duminică, 10 aprilie 2016, ora 11, cu secțiunea copii.        
Timpul destinat desfășurării atelierelor de lucru va permite susținerea unui concert de către Grupul coral “Harisma” al Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, dar și a unui moment artistic de către Grupul “Primăvara” din Rogojești.     

 “Opțiunea instituției în ceea ce privește locul derulării concursului nu a fost întâmplătoare deoarece, în contextul actual, se consideră că mai există posibilitatea de a asigura o longevitate acestui meșteșug tocmai în interiorul unei comunități, unde aproape în fiecare familie acesta se mai practică. Simbolul arhetipal al renașterii naturii, legat de instaurarea primăverii în mitologia universală sau de momentul reînvierii Mântuitorului Iisus Hristos în cazul poporului român, oul, ocupă un loc aparte în cadrul Sfintelor Sărbători ale Paștelui – oferind posibilitatea meșterilor  să-și materializeze creativitatea prin exersarea meșteșugului de încondeiat.” a declarat prof. Margareta Mihalache, referent etnograf în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

​Manifestarea se va încheia duminică, ora 16:00, după vizitarea expozițiilor cu vânzare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!