LOCAL | S-a lansat prima sesiune din anul 2016 pentru preluarea în custodie a ariilor naturale protejate

Agenția Națională pentru Protecția Mediului anunță deschiderea sesiunii 1/2016 privind atribuirea în custodie a ariilor naturale protejate.

În această sesiune pot fi atribuite în custodie următoarele arii naturale protejate din judeţul Botoşani :

1.ROSCI0255Turbăria de la Dersca – 12ha, împreună cu rezervaţia naturală Turbăria de la Dersca, judeţul Botoşani ;

2.ROSCI0391Siretul Mijlociu-Bucecea (judeţele  Botoşani şi  Suceava) – 570ha, Sit de Importanţă Comunitară, împreună cu Rezervaţia naturală Bucecea- Bălţile Siretului;

3.ROSPA0110 Acumulările Rogojeşti-Bucecea (judeţele Botoşani și Suceava) – 2106 ha, Arie de Protecţie Specială Avifaunistică .

În vederea atribuirii în custodie a ariilor naturale protejate, persoanele fizice şi juridice interesate pot depune un dosar de candidatură în format hârtie şi suport electronic, la sediul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Splaiul Independenței nr. 294, Corp B, Sector 6, București, in zilele de Luni – Joi 8:00-16:30 şi vineri 8:00-14:00.  Data limită pentru depunerea dosarelor este 01.04.2016.
Documentaţia necesară va fi întocmită în conformitate cu prevederile Ordinului 1052/2014 privind aprobarea Metodologiei de atribuire în administrare şi custodie a ariilor naturale protejate.
Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani oferă consultanţă şi sprijin persoanelor interesate de preluarea în custodie a acestor arii protejate.

Informaţii suplimentare pot fi accesate pe site-ul APM Botoşani la adresa http://apmbt.anpm.ro/  sau, direct, la sediul instituției.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close