LOCAL | Protest în fața Consiliului Județean! FOTO!

Aproximativ 30 de asistenți medicali au protestat, astăzi, în fața Consiliului Județean, pentru a-și cere drepturile salariale câștigate în instanță. Este vorba despre sumele aferente promovării în gradul principal, de care ar trebui să beneficieze 111 asistenți dincadrul Spitallui Județean Mavromati. Sindicaliștii au solicitat, în plus, acordarea tichetelor de masă, dar și a unei finanțări corespunzătoare sistemului sanitar.

“Am un salariu de bază de 958 de lei. Dacă aș primi gradul principal cred că ar crește cu 200 de lei. S-au vehiculat foarte multe sume mari, dar nu e așa. Salariile nu sunt mari. Ceea ce s-a prezentat este, de fapt, statul d eplată care include sărbătorile legale din decembrie. Luna viitoare statul de plată nu va fi la fel, vom primi lefuri mai mici!”

“Abia facem față, lucrăm uneori pentru 4 asistenși, nici nu știm dacă greșim”

“Spitalul Județean este singurul care nu acordă aceste drepturi, suntem discriminate! Cum să nu  își dorească asistenți pregătiți?”

“Să lucreze cu voluntari, dacă asta le place!

Asistenții medicali de la Mavromati au decis să iasă în stradă în urma negocierilor eșuate cu conducerea Consiliului Județean.

“Încercăm prin această primă formă de protest să aducem în atenția tuturor celor care răspund de soarta noastră, a celor care lucrăm în sistemul sanitar, că a trecut suficient timp de când o parte din solicitările noastre nici nu sunt băgate în seamă, nu se încearcă sub nicio formă să se găsească soluții viabile, de rezolvare. Am tot vorbit, am tot discutat, am dus vorba de azi pe mâine, concret nu s-a întâmplat nimic. Sănătatea este prioritate națională și trebuie luată în considerare, trebuie plătită ca atare, trebuie să avem un buget suficient pentru a asigura servicii medicale de calitate.

Pe anul 2014 s-au luat tichete de masă începând din luna martie, în 2015 am ajuns abia în luna octombrie. Tichetul de masă este tot un drept salarial. Asistenții medicali au susținut și promovat gradul principal în decembrie 2013 și avem care au promovat și în octombrie 2015. Nu s-a găsit nici până la acest moment o soluție pentru a acorda acestor asistenți medicali un drept legal care li se cuvine, este o treaptă de salarizare profesională. O unitate sanitară crește ca valoare în ochii tuturor și prin pregătirea personalului pe care îl are. O altă problemă este aceea că personalul auxiliar și de îngrijire a fost obligat să plătească niște cursuri pentru pregătire profesională. Aceste cursuri despre noțiuni fundamentale de igienă le-au făcut pentru unitate și nu pentru ei acasă. Angajatorul, confom legii, este obligat să plătească această formă de instruire profesională. Nici pentru acest lucru nu s-a găsit o soluție. Nu am găsit un dialog și o cale de rezolvare “, a declarat Lia Temciuc, liderul Sanitas.

Șefii județului nu au la această oră soluții pentru plata drepturilor protestatarilor.

“Soluția le-a fost comunicată cu ocazia celor două întâlniri pe care le-am avut până acum. Una este aceea de a aștepta contractul cu Casa de asigurări din aprilie, să vedem ce valoare va avea, iar cealaltă depinde de rectificarea de buget,când vom lua în calcul alocarea de sume suplimentare pentru partea de funcționare a Consiliului Județean.a declarat Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Asistenții sunt deciși să protesteze zilnic, până când își vor primi banii.

protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (2) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (3) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (4) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (5) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (6) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (7) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (8) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (9) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (10) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (11) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (12) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (13) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (15) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (16) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (17) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (18) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (19) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (20) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (21) protest-sindicat-sanatate-sanitas-asistenti (22)

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close