Important

LOCAL | Proiectul „Hristos a Înviat, bucuria mea” Școala Gimnazială Nr. 1 Avrămeni – FOTO

Pentru orice creștin, Învierea Domnului constituie cel mai înalt prilej de bucurie și înălțare duhovnicească. Cea mai mare, mai însemnată și mai îmbucurătoare sărbătoare de peste an, după învățătura Bisericii, e sărbătoarea Paștelor; cunoscută în cântările bisericești ca „Przanic al praznicelor și sărbătoare a sărbătorilor”.

Învierea Domnului constituie biruința vieții asupra morții realizată în persoana Mântuitorului Hristos. Prin jerfta Mântuitorului oamenii au fost răscumpărați de sub jugul păcatului și împăcați cu Dumnezeu.

Despre bucuria Învierii Domnului vorbește și Sfântul Mitropolit Varlaam în vestita sa Cazanie din 1643, cu următoarele cuvinte:„Învierea este veselie netrecătoare celor întristați și mângâierea celor ce plâng, ridicarea celor căzuți, slobozirea celor robiți, lumina celor din întuneric, viața celor morți”.

Această bucurie o trăim fiecare din noi atunci când ne adresăm unul față de altul cu vestea mântuitoare: „Hristos a Înviat!”.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Avrămeni, județul Botoșani au conștientizat importanța marelui praznic care se apropie și au derulat Proiectul „Hristos a Înviat, bucuria mea”, propunându-și să omagieze această sfântă sărbătoare prin activități care să îmbine utilul cu plăcutul.

Coordonatorul proiectului a fost Prof. Pușcașu Ionuț-Viorel (disciplina Religie Ortodoxă), avându-i ca parteneri pe Prof. Hromei Neculai (Directorul Unității Școlare) și Doamna Hromei Gabriela (Bibliotecar, Biblioteca Comunală Avrămeni).

În cadrul proiectului s-au derulat următoarele activități:

Atelier de încondeiat ouă.

Creație lirică cu tema Învierii.

Realizarea unor desene ce surpind această sărbătoare.

Confecționarea de felicitări specifice marelui praznic.

Realizarea unei Prezentări Powerpoint cu cele mai importante evenimente din preajma Învierii.

În ziua de joi, 18 aprilie 2019, elevii au suținut și un program artistic, alcătuit din cântece  și poezii specifice acestei perioade cu o deosebită încărcătură spirituală.

În urma activităților lucrările elevilor au fost expuse în școală pentru a putea fi admirate de cadrele didactice precum și de orice doritor.

Păstrând la loc de cinste aceste datini, tradiții și credințe, practicându-le alături de copiii noștri, vom păstra vie spiritualitatea românească, ca pe un izvor de bună creștere.

Transmitem tutoror creștinilor îndemnul de a fi alături de Hristos prin intermediul slujbelor ce urmează să se desfășoare în sfintele noastre biserici. Sărbători binecuvântate tuturor!

(Prof. Pușcașu Ionuț-Viorel)

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!