ImportantLocal

LOCAL | Primarul vrea să mute şi romii din Centrul Vechi

Primarul Municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a anuţat că intenţionează să propună în următoarea şedinţă de Consiliu Local un proiect de hotărâre privind mutarea chiriașilor din Centrul Istoric al oraşului.

Deşi la ora actuală însă nu există spații unde să fie cazate aceste persoane, iar procedurile de relocare sunt de durată, edilul susţine că romii ar putea locui în alte zone d ela marginea oraşului. Portariuc spune că a primit scrisori și din partea agenților economici care au afaceri în zonă li care solicită măsuri pentru creșterea gradului de siguranță, dar şi pentru revitalizarea zonei.

Romii ar putea fi mutaţi în locuințele sociale din Cișmea, a căror construcție trebuie să înceapă, dar şi în locuințele modulare pe care Primăria vrea să le construiască pe strada Ion Creangă inclusiv pentru chiriaşii de la ghetouri.

Ulterior, cele 132 de locuinţe din Centrul Vechi, aflate în proprietatea municipiului Botoșani, vor fi alocate cu precădere medicilor și profesorilor.

Şi asta în ideea ca Centrul Vechi să devină o zonă de elită, aşa cum a fost cândva, şi nu una social, aşa cum este acum.

“Întâi trebuie să stabilim această politică pentru a începe finanțările și lucrările la acest cartier de locuințe sociale în Ion Creangă, pentru că dacă nu putem motiva necesitatea unui asemenea obiectiv nu vom primi nici finanțare. Este logic ca întâi să stabilim nevoia și apoi să atragem finanțarea. Dacă nu s-a rezolvat în 10-15 ani putem aștepta jumătate de an, un an, să rezolvăm această problemă. Noi începem acest demers, asta este viziunea noastră de a reda Centrul Vechi Botoșaniului. Nu merg soluțiile încercate până acum, din păcate, nici înființarea unui post local de poliție, inclusiv patrulele, toate celelalte, acolo trebuie o schimbare radicală de viziune, de folosință a clădirilor”, a afirmat primarul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!