Important

LOCAL | Președintele CJ, Gheorghe Sorescu, a vizitat Stația de Epurare de la Răchiți

Marți, Președintele Consiliului Județean Botoșani Gheorghe Sorescu a efectuat o vizită de lucru la Stația de epurare a apei uzate Răchiți.

Scopul vizitei l-a constituit verificarea calității apei uzate la ieșirea din stația de epurare.
În timpul vizitei s-a constatat faptul că apa care reintră în circuitul natural se află în parametri normali, lucru care arată că investițiile făcute la acest obiectiv au fost oportune. Preocuparea Consiliului Județean Botoșani și a operatorului de apă este aceea de a proteja mediul înconjurător și a aduce un plus de calitate vieții cetățenilor din Botoșani.
Staţia de epurare a apelor uzate Botoşani constituie un obiectiv esențial din cadrul sistemului de alimentare cu apa aflat în exploatarea Operatorului Regional – Societatea Comerciala NOVA APASERV S.A. Botoşani, ea asigurând preluarea apelor uzate menajere și pluviale din Municipiul Botoșani și epurarea acestora pentru a putea fi deversate în emisar (pârâul Sitna), în condițiile în care calitatea apei epurate corespunde în totalitate normativelor naţionale şi europene, contribuindu-se astfel la respectarea obiectivelor şi prevederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană.
Rețeaua de canalizare a apelor uzate cât și cele pluviale ale municipiului Botoșani deversează în două zone ale orașului și anume în zona Răchiți, unde este amplasată stația de epurare și în zona Tulbureni, unde apele sunt preluate de o stație de pompare și trimise tot in stația de epurare.
În decursul ultimelor decenii, staţia de epurare a beneficiat, în etape succesive distincte, de programe de reabilitare, prin care au fost introduse tehnologii nepoluante.
„Respectarea condiţiilor impuse de Directivele UE pentru calitatea apelor uzate ce sunt înapoiate în mediu necesită mari costuri de operare a staţiilor de epurare, trebuie să fim convinşi că rezultatul este în beneficiul direct al mediului și al sănătăţii populației.” Gheorghe Sorescu.

DSC_6466-2

DSC_6502

DSC_6535

DSC_6515

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!