AdministratieImportantJudet

LOCAL | Președintele CJ Botoșani, Dorin Birta: ,, Lucrările la drumul strategic vor fi scoase pentru a treia oară la licitație”

După ce deputatul botoșănean Cristian Achiței a postat pe pagina sa de facebook un mesaj virulent la adresa partidului de guvernământ, acuzând actuala conducere că nu este în stare să gestioneze situația  în cazul Drumului Strategic, a venit rândul conducerii Consiliului Județean să aducă precizări. ,,Am aflat astăzi că niciun constructor nu a depus ofertă în termen nici la noua licitație organizată de Consiliul Județean Botoșani pentru execuția Drumului Strategic în lungime de peste 100 de kilometri de drum județean”, spunea Cristian Achiței. Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a convocat marți o conferință de presă în care a anunțat că lucrările la drumul strategic vor fi scoase pentru a treia oară la licitație. lucrărilor care se excută prin PNDL sunt Investiția la drumul strategic cuprinde cinci sectoare de drum județean: Șipote-jud. Botoșani (5,9 km); DJ 282H-Rediu-Răuseni-Călărași (13,7 km); DJ 282-Răuseni-TodireniAlbești-Trușești-Dângeni-Hănești (51,1 km); DJ 297-Blândești-Sulița-Lunca-Todireni (25,8 km); DJ 294-Dângeni-Mihălășeni (9,5 km).

,,Această finanțare pe axa rutieră nu poate fi atribuită niciunei conduceri a Consiliului județean Botoșani ca și realizare. S-a propus ca fiecare județ să facă propuneri de tronsoane de drum cât mai mari și cât mai compacte pentru a evita fragmentarea acestor rețele de drum. Fiecare județ a venit la momentul respectiv cu o anumită rută prin care să treacă drumul strategic, lucru pe care putea să-l facă oricine care era la conducerea CJ, după care sau stabilit aceste drumuri, s-a trecut la elaborarea unei tematici a acestui proiect , iar prima urcare în SEAP a fost în luna mai 2016, execuția DALI. Între timp au fost modificări legislative în ceea ce privește achizițiile și s-a anulat licitația. După actualizarea indicatorilor tehnico-economici, avem cel mai mare preț pe kilometru de drum județean, mai ales că pe 20% din acest drum județean lucrarea se execută pe structura existentă. Sunt prețuri mai mari decât media pe drumurile județene”, a declarat președintele CJ,  Dorin Birta.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!