ImportantLocal

LOCAL | Portariuc despre acțiunea de deszăpezire: „Nu ne oprim până nu intervenim pe toate străzile din oraș”

Primarul Ovidiu Portariuc, a anunțat, joi, că a întrunit Comandamentul de Iarnă și a dispus intervenția utilajelor de deszăpezire, care în prezent acționează pe străzile municipiului Botoșani.
Edilul a dat asigurări că utilajele de deszăpezire vor acționa până la degajarea tuturor străzilor din oraș „Fac apel la cetățeni să înțeleagă că nu putem ajunge simultan pe toate străzile din oraș. Ne-am pregătit dinainte, avem un plan clar de acțiune, dinspre centru către periferie și îi asigur pe locuitori că nu ne oprim până nu intervenim pe toate străzile din oraș”, a declarat Ovidiu Portariuc.
Primele intervenții vor avea loc pe segmentele de intrare în oraș și pe careul descris de arterele principale ale orașului, respectiv pe Împărat Traian – Pacea – Sucevei – Calea Națională – Primăverii – Tudor Vladimirescu.
După degajarea acestor artere, acțiunea va continua către periferia orașului, până la deszăpezirea tuturor străzilor din oraș, conform planului aprobat.
În momentul de față, pe străzile municipiului sunt prezente cinci utilaje de deszăpezire pentru zona carosabilă și alte trei vehicule multifuncționale care vor acționa pe trotuare, în zonele pietonale și pe aleile principale dintre blocuri. Toate utilajele mecanizate sunt dotate cu sărăriță și lamă de deszăpezire. Pe străzile asfaltate se va utiliza un amestec de sare și agenți inhibitori, pentru prevenirea înghețării apei rezultate din topirea zăpezii. Pe străzile neasfaltate, utilajele vor împrăștia un amestec de sare cu nisip.
Pe trecerile de pietoni sau în zonele în care nu este posibilă intervenția mecanizată, vor acționa 20 de angajați ai URBAN SERV, care vor interveni cu lopeți și cu materiale antiderapante.
Cetățenii vor putea transmite sesizări și propuneri către Comandamentul de iarnă la numărul de telefon 0231-517-007.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!