Important

LOCAL | Polițiștii botoșăneni trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul din spatele prieteniilor virtuale. ,,Atenţie la fotografii: cine le vede? Cine le poate salva/modifica?”

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii propune, pe scurt, câte un subiect ce vizează în special siguranţa copiilor. Timpul petrecut de copii pe internet se poate transforma într-un pericol care să le pună în pericol siguranța, de aceea oamenii legii au adus câteva recomandări:

,,A venit VACANŢA MARE! Bucurie, timp liber, activităţi de tot felul desfășurate evident cu respectarea măsurilor de distanțare socială în contextul pandemiei Covid – 19. Trebuie, însă, să ţinem seama de faptul că mai ales cei mici petrec destul de mult timp nesupravegheaţi de părinţi sau supravegheaţi „mai blând” de bunici sau alte persoane.

Pentru ca riscul experienţelor neplăcute să fie cât mai mic, e nevoie să ne asigurăm de câteva lucruri: că fiii şi fiicele noastre cunosc câteva reguli pentru siguranţa lor şi că înţeleg importanţa acestora, dar şi că noi, la rândul nostru, nu am uitat ce mare diferenţă poate face comportamentul preventiv şi puterea exemplului, în special în traficul rutier.

Pentru a putea afirma că suntem pregătiţi pentru vacanţă în siguranţă, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă propune, pe scurt, câte un subiect ce vizează în special siguranţa copiilor.

Vă invităm să alocaţi 10 minute în fiecare zi pentru a vă asigura că cei mici – şi nu doar ei – cunosc regulile elementare pentru siguranţa lor!

UTILIZAREA INTERNETULUI DE CĂTRE COPII trebuie să fie limitată şi efectuată sub supravegherea părinţilor, pentru a nu se expune riscurilor reale din lumea virtuală!

Gândiţi-vă câte pot vedea, deseori din întâmplare, şi cât de mult îi poate afecta…gândiţi-vă şi explicaţi-le cât de uşor pot conversa cu oameni rău intenţionaţi care pretind că sunt altcineva…şi multe, multe altele. Informaţi-vă şi protejaţi-vă copiii!

Dragi copii, şi în lumea virtuală, ca şi în cea reală, sunt oameni buni şi oameni cu intenţii rele, ascunse. Online e mai uşor pentru ei să se prefacă, pentru că pot spune că sunt altcineva, pot alege o fotografie de profil a unui copil şi pot spune despre ei orice, pentru că nu vedem persoanele cu care conversăm! De aceea, e şi mai important să fiţi atenţi!

Pentru a evita neplăcerile şi a vă proteja, nu postaţi date personale: adresa, nr. telefon, informaţii despre voi sau familie! Atenţie la fotografii: cine le vede? Cine le poate salva/modifica?

Nu uitaţi: în spatele unui profil prietenos, pot fi persoane periculoase! Nu acceptaţi cereri de la necunoscuţi!

Nu acceptaţi să vă întâlniţi cu persoane pe care le-aţi cunoscut pe internet, nu ştii niciodată sigur cine sunt! Dacă totuşi vreţi să faceţi asta, întrebaţi părinţii, mergeţi însoţiţi!”

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page