ImportantLocal

LOCAL | O nouă anchetă în cazul lui Andrei, copilul cu Sindrom Down

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a demarat o nouă anchetă la Școala nr. 13 din municipiul Botoșani. Ancheta vizează cazul copilului cu Sindrom Down, ai cărui părinți acuză un cadru didactic de “discriminare și instigare”.

Primele verificări au arătat că acuzaţiile aduse profesoarei de geografie Mihaela Filip, care este şi inspector şcolar, nu se confirmă.

Inspectorul Şcolar general Mihaela Huncă a anunţat că verificările au fost reluate după ce părinţii lui Andrei au adus o înregistrare audio în care susţin că există dovezi care incriminează cadrul didactic.

“Se vor relua anumite etape din verificări tocmai pentru a nu greși, inclusiv cu oameni de specialitate, cu toate că și în cealaltă comisie au fost psihologi. Trebuie să revenim, pentru a fi corecți. În momentul în care vom avea toate rezultatele vor fi comunicate. Noi neavând știință de acele înregistrări vrem să vedem exact și referirile care s-au adus, cu toate că au fost interviuri și cu părinții de la acea clasă, și cu profesorii”, a declarat Mihaela Huncă, inspectorul general al IȘJ Botoșani.

În paralel, o altă anchetă demarată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului este în desfăşurare.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!