LOCAL | O femeie din Răchiţi a intrat în greva foamei pentru o cale de acces!

O femeie de 62 de ani a intrat astăzi în greva foamei pentru că nu are cale de acces în propria gospodărie.

După ce a făcut mai multe plângeri, la care nu a primit un răspuns favorabil, Ana Ciornea s-a decis să recurgă la gestul extrem pentru a sensibiliza autorităţile să îi facă dreptate.

Fac greva foamei până mor, oricum voi muri îngheţată în casă, pentru că nu am pe unde să îmi aduc lemnele! Eu nu pot să intru pe porpietatea mea nici cu piciorul, nici cu maşina, nici cu căruciorul de butelii… Accesul a fost restricţionat când Agenţia Domeniilor Statului a vândut dispensarul veterinar cu o suprafaţă mai mare decât din cadastru, inclusiv drumul şi o parte din proprietatea mea, pe care am câştigat-o parţial printr-o hotărâre judecătorească. E un drept pe care mi l-a luat în 2007, dar pe calea aceea de acces circula şi soţul meu, născut aici în 1940. Mă lasă vecinul să trec prin grădina lui, dar când nu e acasă… suntem captivi! De 7 ani ne judecăm şi poate dura oricât, dar eu nu mai pot!” s-a plâns Ana Ciornea.

“Din 2008 şi până acum avem 3 procese: două au fost câştigate cu hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă că familia Cironea nu are cale de acces prin curtea dispensarului, iar al treilea proces, care există pe rol, în care se cere constatatrea nulităţii absolute parţiale a contractului meu de vânzare cumpărare şi modificarea perimetrului intabulat. Mai nou, pretenţii ridică şi Primăria că am intabulat o suprafaţă din domeniul public, lucru pe care nu îl pot demonstra, pentru că nu au cum! Familia Ciornea a avut o altă cale de acces pe o porţiune de teren pe care au vândut-o, iar dacă din cauza lor s-a întâmplat ca proprietatea să  devină loc înfundat, eu nu am nicio obligaţie faţă de familia Ciornea !” a declarat medicul veterinar Laura Neamţu.

“Noi vrem să mediem şi să facem dreptate… să respectăm un act normativ. Terenul este prins în Planul Urbanistic General ) PUG, reactualizat în 2010 care este valabil timp de 10 ani de zile, ca făcând parte din domeniul public, pe distanţă de 27 de metri şi o lăţime de 4 metri. Efectuăm măsurători să vedem dacă vecinii- Poliţia şi medicul veretinar vor lăsa calea de acces deschisă. Spun că ne vor da în judecată că facem abuz, dar nu e niciun abuz dacă e prin îm PUG! “ a declarat Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi

greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (1) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (2) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (6) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (9) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (10) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (11) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (13) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (15) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (16) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (17) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (18) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (30) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (31) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (34) greva foamei-protest-rachiti-pamant-masuratori-primar (14)

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close