LOCAL | O comună din județul Botoșani derulează investiții de 3,5 milioane de euro din fonduri europene

O localitate din județul Botoșani, cunoscută și peste granițele județului drept ,,comuna italienilor”, renume câștgat pe baza exodului masiv al localnicilor, va căpăta un aspect nou-nouț în următoarea perioadă , datorită stradaniilor primarului Fănică Romanescu și a specialiștilor din cadrul Primăriei Dersca. Oamenii au pus ambiția la bătaie, au făcut proiecte bine structurate și au reușit ceea ce localnicii nu mai visau să aibă în comună, investișii de 3,5 milioane de euro din fonduri europene. Mai concret, este vorba despre șapte proiecte de maximă importanță pentru comuna Dersca. Trei școli și grădinița care vor fi aduse la standarde europene, vor avea grupuri sanitare interioare, apă curentă, încălzire centrală, 4,5 km de drum vor vedea asfalt în sfârșit, va fi reabilitat căminul cultural și va fi achiziționat un autocamion nou, toate prin bani europeni.

Și ca să arate că nu glumește, primarul comunei Dersca, Fănică Romanescu, a semnat pe  21 ianuarie, contractul de executie a   lucrărilor de ,,REABILITARE ȘI MODERNIZARE ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ NICOLAE IORGA, CORP 2.

Pe 1 februarie ,  la sediul Primăriei Dersca a avut loc semnarea contractului de execuție lucrări pentru obiectivul de investiție ,,REABILITARE , MODERNIZARE ȘI DOTARE – CĂMIN CULTURAL – ÎN SATUL DERSCA , COMUNA DERSCA JUDEȚUL BOTOȘANI “, proiect cu finanțare europeană.
Această clădire construită în anul 1975 nu a suferit până în prezent nici o intervenție majoră.
Se vor realiza: înlocuire acoperiș, refacerea plafoanelor, zugrăveli interioare și exterioare, grupuri sanitare interioare, încălzire centrală, schimbarea instalației electrice, anumite dotări și tot ce este necesar pentru a putea funcționa respectând toate cerințele ISU.
,,Până la finalul anului 2019, întreaga investiție, care va fi reprezentativă pentru locuitorii comunei Dersca, trebuie finalizată”, spune primarul Fănică Romanescu.

Ieri, 6 februarie 2019, la sediul Primăriei Dersca s-a semnat cel de-al treilea contract de execuție lucrări pentru obiectivul ,,Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” Corp 1 Comuna Dersca Județul Botoșani”, pentru derscani ,,Școala veche” sau ,,Școala de jos”.
Această clădire construită de aproape 8o de ani, prin lucrările ce urmează a se efectua, va fi readusă la viață. Se vor efectua lucrări de consolidare a fundației, refacere în totalitate a pardoselei, a tavanelor și schimbare acoperișului, a geamurilor și ușilor. Se vor construi grupuri sanitare interioare și se va instala încălzire centrală.
,,Dorim ca după o recompartimentare să amenajăm o minisală de sport pentru copii nostrii, ai derscanilor”, spune cu mândrie primarul Roamnescu.

 

Tot pe 6 februarie, s-a semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul ,,Reabilitare și Modernizare Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga” Corp 3 Comuna Dersca Județul Botoșani”, pentru cei din Dersca clădirea liceului.
,,Prin lucrările ce se vor efectua, respectiv, construirea de grupuri sanitare interioare, centrală termică performantă, izolare termosistem exterior, pardoseli, tavane refăcute, zugrăveli interioare și exterioare, dorim sa aducem și această clădire la standarde europene. Menționăm, la fel ca și celelalte 2 școli, aceasta va trebui finalizată anul acesta, respectiv 2019”,  a mai precizat primarul Fănică Romanescu.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close