LOCAL | Nova Apaserv a reziliat contractul de lucrări pentru extinderea retelelor de apă și canalizare în Vorona

În urma publicării, într-un cotidian online a articolului referitor la rezilierea Contractului de Lucrari Extinderea retelelor de canalizare in aglomerarea Vorona – BT-CL-08 din cadrul Proiectului Major: „Fazarea proiectului extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare – epurarea apelor uzate in judetul Botosani”, implementat de catre Societatea Comerciala SC NOVA APASERV SA Botoşani, suntem datori sa va aducem la cunostinta urmatoarele precizari:

Contractul de Lucrari a fost semnat în data de 19 octombrie 2015, intre SC NOVA APASERV SA Botoşani, în calitate de Autoritate Contractantă şi ASOCIEREA: S.C. Aquaterm S.R.L. & S.C. Niliten Infraestructuras S.R.L.& S.C. Transporturi Auto S.A. iar Ordinul de incepere a lucrarilor a fost emis, de catre Inginer, in data de 27.11.2015.

Referitor la situatia legata de Proiectul Tehnic, invocata de catre Antreprenor, care precizeaza ca in momentul semnarii Contractului nu intrase inca in posesia Documentatiei Tehnice de executie si nu luase cunostinta de continutul sau, se poate observa ca, intre momentul semnarii si data emiterii Ordinul de incepere, a existat un interval de timp suficient in care s-ar fi putut face verificarea corectitudinii si fezabilitatii acestuia. Subliniem si ca, in urma predarii Amplasamentului general, Antreprenorul a luat la cunostinta conditiile concrete existente in teren. Tinem sa reamintim un fapt care este deja cunoscut ca, in cazul Proiectelor Tehnice de executie cu un grad ridicat de complexitate, poate surveni  modificarea unor solutiilor tehnice initiale conform conditiilor contractuale, cu adaptare la  situatia din teren. Cu toate acestea, dupa o perioada de mai bine de doi ani de la data ordinului de Incepere (in luna februarie 2018), S.C. Aquaterm S.R.L. a prezentat Notificarea privind Reproiectarea / refacerea integrală a Proiectului Tehnic de Execuție si implicit obtinerea /actualizarea tuturor avizelor si auțorizatiilor aferente noului proiect.  In momentul inaintarii acestei solicitari de reproiectare, Antreprenorul executase deja un procent fizic de 30,20 %, din volumul total de lucrari, ceea ce ne indreptateste sa consideram ca motivele reale de neindeplinirea obligatiilor contractuale sunt altele decat cele invocate.

Luand in considerare ca pe intreaga durata a derularii lucrarilor, acesta nu a demonstrat capacitatea tehnica si resursele financiare de sustinere a Proiectului si de  indeplinire a

obiectivelor Contractului, refuzand sistematic indeplinirea obligatiilor contractuale asumate, SC NOVA APASERV SA Botoşani a transmis Antreprenorului Notificarea privind rezilierea

 

Contractului de Lucrari (in data de 28.03 2018), solicitandu-se recuperarea avansului acordat si executarea Garantiei de Buna Executie.

 

In consecventa cu evolutia favorabila a Proiectului Major, in ansamblul sau (pana in momentul de fata, 5 Contracte de Lucrari finalizate si alte 3 Contracte aflate in plina derulare), adresand  si scuzele de rigoare locuitorilor din zona Vorona – Tudora pentru disconfortul temporar produs, SC NOVA APASERV SA Botoşani va intreprinde toate demersurile necesare pentru continuarea  lucrarilor incepute, pana la finalizarea reusita a acestora, in scopul integrarii  impreuna cu celelalte obiective de investitii finalizate si puse in functiune, in cadrul sistemului regional de alimentare cu apa si canalizare, modernizat si extins si asigurarea functionalitatii acestuia, ca un tot unitar.

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close