LOCAL | Moment unic în istoria ISU Botoşani: unitatea, foarte bine cotată la nivel naţional, a primit drapelul de luptă! FOTO!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a primit drapelul de luptă! La ceremonialul militar organizată în Piaţa Revoluţiei au participat mii de botoşăneni, oficialităţi locale, reprezentanţii structurilor MAI, precum şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, precum şi ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova.

Evenimentul a marcat şi aniversarea Zilei Protecției Civile din România și împlinirea a 176 de ani de la înființarea primei subunități de pompieri din Botoșani.

După ce a fost sfinţit, drapelul de luptă unicat, brodat cu fir de aur şi în valoare de 30.000 de euro, a fost înmânat de Raed Arafat colonelului Radu Anton, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ulterior, a urmat o paradă militară cu angajaţii ISU şi cu tehnica din dotarea ISU Botoşani.

ISU Botoşani este cea de a patra unitate de acest tip din ţară care primeşte drapelul de luptă după IGSU, ISU Bucureşti şi ISU Maramureş şi a primit acest simbol datorită rezultatelor unităţii militare din Botoşani. Intervențiile ISU Botoșani au crescut în ultimul deceniu de la 2.000 – 3.000 pe an la circa 15.000 .

Drapelul înseamnă pentru militar o identitate și o recunoaștere. ISU Botoșani are o istorie care depășește 170 de ani, de la înființarea celei de a doua unități de pompieri din România, în județul Botoșani. A evoluat mult în ultima perioadă, numai defilarea cu tehnica și cu oamenii arată unde s-a ajuns în ziua de astăzi ca dotare și capabilități de intervenție”, a declarat Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Drapelul de luptă a fost acordat prin decret prezidenţial, la propunerea ministrului Afacerilor Interne este, care a analizat dacă unitatea de la Botoșani este pregătită pentru o asemenea onoare.

Şeful IJSU a primit drapelul în genunchi, sărutându-l în semn de respect faţă de simbolul pe care îl reprezintă, după care a rostit jurământul de credinţă, împreună cu toţi angajaţii MAI din Botoşani:

“Jur să păstrez ca pe lumina ochilor drapelul de luptă tricolor, simbol al unității, suveranității și independenței naționale, a onoarei, vitejiei, și gloriei militare a poprului român, al tradițiilor eroice străbune și al patriei mele România!”

“Unul dintre cele mai importante momente în istoria unei unități militare este primirea drapelului de luptă, simbol al onoarei și vitejiei predecesorilor dumneavoastră, dar și al angajamentului fiecăruia dintre dumneavoastră de a fi în slujba oamenilor. Pentru dumneavoastră, acordarea acestui însemn reprezintă recunoașterea profesionalismului și a spiritului de sacrificiu cu care pompierii botoșăneni și-au făcut datoria în cei 171 de ani de la înființarea primei unități de pompieri pe teritoriul județului Botoșani și mai multe decât atât, cea de-a doua unitate de pompieri de pe teritoriul ţării. Fiți mândri de istoria îndelungată dedicată salvării de vieți omenești pe care o aveți căci sunt puțini cei care se pot lăuda cu un așa trecut mereu aflați în prima linie acolo unde semenii noștri au fost în pericol. Nu întâmplător ziua de astăzi are o încărcătură simbolică și emoțională deopotrivă, potențată de faptul că 28 februarie este ziua protecției civile din România. Dincolo de simbolistica conferită de acest simbol de stat, drapelul de luptă este pentru fiecare militar o amintire a trecutului glorios însă pentru dumneavoastră este o stare de fapt, lupta continuă pe care o purtați pentru a învinge timpul, distanțele, propriile limite în salvarea de vieți. Provocările sunt din ce în ce mai mari, iar pompierul a devenit mai mult decât un luptător în fața focului. Este ultima speranță că cineva ne mai poate salva atunci când suntem la nevoie, amintindu-i și pe cei care fac parte din SMURD Botoșani. Permiteți-mi să vă consider un model de bune practici în dezvoltarea relațiilor instituționale internaționale referindu-mă la colaborarea cu Republica Moldova. Vreau să vă asigur de întrega mea considerație pentru ceea ce faceți și vă garantez că din funcția pe care o dețin voi depune toate eforturile pentru a dezvolta continuu sistemul de urgență prin achiziția de echipamente moderne, prin pregătirea personalului operativ, prin creșterea capacității de răspuns, alături de conducerea Ministerului și a IGSU. Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți în fiecare zi în slujba țării și a românilor și vă felicit cu ocazia înmânării drapelului de luptă”, a declarat Raed Arafat.

Este un eveniment unic pentru Botoșani, pentru structura noastră, a pompierilor, care primim simbolul care ne identifică, care ne reprezintă. În tradiția militară a poporului român, drapelul este simbolul structurii militare. Îl păstrăm cu sfințenie, regulile când acest drapel se scoate la ceremonial se respectă cu sfințenie și reprezintă valoarea pentru care noi existăm ca instituție“, a declarat col. Radu Anton.

O astfel de manifestare nu a mai fost organizată în ultimii 20 de ani la Botoșani.

isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (101) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (102) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (90) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (89) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (88) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (87) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (86) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (75) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (74) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (73) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (72) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (71) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (60) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (59) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (58) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (57) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (56) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (45) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (44) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (43) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (42) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (41)
isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (26) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (25) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (24) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (23) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (22)
isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (19)
isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (15) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (14) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (13) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (12) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (11) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (10) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (9) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (8) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (7) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (6) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (5) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (4) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (3) isu-arafat-parada-steag-drapel-defilare-smurd-anton-prefect- (2)

parada-isu-arafat-drapel (168) parada-isu-arafat-drapel (166) parada-isu-arafat-drapel (165) parada-isu-arafat-drapel (164) parada-isu-arafat-drapel (163) parada-isu-arafat-drapel (162) parada-isu-arafat-drapel (161) parada-isu-arafat-drapel (160) parada-isu-arafat-drapel (159) parada-isu-arafat-drapel (158) parada-isu-arafat-drapel (157) parada-isu-arafat-drapel (156) parada-isu-arafat-drapel (155) parada-isu-arafat-drapel (154) parada-isu-arafat-drapel (153) parada-isu-arafat-drapel (152)
parada-isu-arafat-drapel (150) parada-isu-arafat-drapel (149) parada-isu-arafat-drapel (147) parada-isu-arafat-drapel (146) parada-isu-arafat-drapel (145) parada-isu-arafat-drapel (144) parada-isu-arafat-drapel (143) parada-isu-arafat-drapel (142) parada-isu-arafat-drapel (141) parada-isu-arafat-drapel (140) parada-isu-arafat-drapel (139) parada-isu-arafat-drapel (138) parada-isu-arafat-drapel (137) parada-isu-arafat-drapel (136) parada-isu-arafat-drapel (135) parada-isu-arafat-drapel (133) parada-isu-arafat-drapel (132) parada-isu-arafat-drapel (131) parada-isu-arafat-drapel (130) parada-isu-arafat-drapel (129) parada-isu-arafat-drapel (128) parada-isu-arafat-drapel (125) parada-isu-arafat-drapel (123) parada-isu-arafat-drapel (122) parada-isu-arafat-drapel (121) parada-isu-arafat-drapel (120) parada-isu-arafat-drapel (119) parada-isu-arafat-drapel (118) parada-isu-arafat-drapel (117) parada-isu-arafat-drapel (115)
parada-isu-arafat-drapel (112) parada-isu-arafat-drapel (111) parada-isu-arafat-drapel (110) parada-isu-arafat-drapel (109) parada-isu-arafat-drapel (108) parada-isu-arafat-drapel (107) parada-isu-arafat-drapel (106) parada-isu-arafat-drapel (105) parada-isu-arafat-drapel (104) parada-isu-arafat-drapel (103) parada-isu-arafat-drapel (102) parada-isu-arafat-drapel (101) parada-isu-arafat-drapel (100) parada-isu-arafat-drapel (98) parada-isu-arafat-drapel (97) parada-isu-arafat-drapel (96) parada-isu-arafat-drapel (95) parada-isu-arafat-drapel (94) parada-isu-arafat-drapel (93) parada-isu-arafat-drapel (92)
parada-isu-arafat-drapel (84) parada-isu-arafat-drapel (83)
parada-isu-arafat-drapel (73) parada-isu-arafat-drapel (71) parada-isu-arafat-drapel (70) parada-isu-arafat-drapel (69) parada-isu-arafat-drapel (68) parada-isu-arafat-drapel (67) parada-isu-arafat-drapel (66) parada-isu-arafat-drapel (64) parada-isu-arafat-drapel (63) parada-isu-arafat-drapel (62) parada-isu-arafat-drapel (61) parada-isu-arafat-drapel (60) parada-isu-arafat-drapel (59) parada-isu-arafat-drapel (55) parada-isu-arafat-drapel (54)
parada-isu-arafat-drapel (46) parada-isu-arafat-drapel (45) parada-isu-arafat-drapel (44) parada-isu-arafat-drapel (43) parada-isu-arafat-drapel (40) parada-isu-arafat-drapel (32) parada-isu-arafat-drapel (31) parada-isu-arafat-drapel (30) parada-isu-arafat-drapel (29) parada-isu-arafat-drapel (28) parada-isu-arafat-drapel (27)
parada-isu-arafat-drapel (24) parada-isu-arafat-drapel (22) parada-isu-arafat-drapel (21) parada-isu-arafat-drapel (20) parada-isu-arafat-drapel (18) parada-isu-arafat-drapel (17) parada-isu-arafat-drapel (16) parada-isu-arafat-drapel (14) parada-isu-arafat-drapel (12) parada-isu-arafat-drapel (11) parada-isu-arafat-drapel (9) parada-isu-arafat-drapel (8) parada-isu-arafat-drapel (7) parada-isu-arafat-drapel (6) parada-isu-arafat-drapel (5) parada-isu-arafat-drapel (4) parada-isu-arafat-drapel (3) parada-isu-arafat-drapel (2) parada-isu-arafat-drapel (1) parada-isu-arafat-drapel

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close