Important

LOCAL | Minivacanță prelungită pentru elevi şi studenţi de Paşte şi 1 Mai

Toate unităţile şcolare din municipiul Sibiu vor fi închise în perioada 6 – 10 mai, cu ocazia Summit-ului, cursurile urmând a fi recuperate în mai multe zile de sâmbătă. De altfel, şi vacanţa studenţilor a fost prelungită pentru că aceştia nu ar fi avut acces în multe dintre spaţiile Universităţii unde vor avea loc acţiuni din cadrul reuniunii.

ZILE LIBERE 2019. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu a anunţat, vineri că toate şcolile din municipiul Sibiu vor fi închise în perioada 6 – 10 mai.

”Având în vedere faptul că Sibiul este gazda Summit-ului European în luna mai, unităţile de învăţământ din municipiul Sibiu vor fi închise în perioada 6 – 10 mai”, au transmis, vineri, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu.

Vacanţă de Paşte şi 1 Mai PRELUNGITĂ cu o săptămână. Decizia oficială a fost anunţată marţi

Potrivit acestora, orele din zilele respective vor fi recuperate în cinci zile de sâmbătă. Prima sâmbătă programată pentru recuperare este 2 martie. Se vor mai recupera ore în zilele de 16 şi 30 martie, în 13 aprilie şi în 18 mai.

În fiecare dintre aceste zile copiii vor avea orarul uneia dintre zilele din săptămâna în care nu se fac cursuri.

De altfel, şi Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a decis prelungirea vacanţei studenţilor.

“Având în vedere faptul că o parte din spaţiile Universităţii vor fi folosite pentru activităţi în cadrul Summit-ului, restricţiile de securitate vor fi foarte stricte, iar studenţii care aveau programate cursuri în aceste clădiri nu ar fi avut acces. Conducerea ULBS a luat decizia ca vacanţa de Paşti şi 1 Mai să fie prelungită cu încă o săptămână, cursurile urmând a fi reluate în 13 mai”, a precizat Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al ULBS.

O reuniune a liderilor UE va avea loc la Sibiu, în 9 mai 2019, de Ziua Europei, fiind probabil ultima întâlnire din Agenda liderilor prezentată de către preşedintele Consiliului, Donald Tusk, şi la care se vor trage concluziile în aceea ce priveşte viitorul Uniunii.

Potrivit datelor oficiale, la Summit sunt aşteptaţi 27 de lideri europeni şi 36 de delegaţii oficiale. Se va vorbi în 24 de limbi, vor fi 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti.

În 13 septembrie 2017, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a anunţat că şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE se vor întâlni la Sibiu după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre.

Propunerea a fost făcută de către şeful CE în discursul său despre ”starea Uniunii”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!