LOCAL | Locuri de muncă subvenționate de stat pentru tineri!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoșani aduce în atenția angajatorilor care încadreaza în muncă, pe perioadă nedeterminată, tineri cu risc de marginalizare socială că pot beneficia de subvenționarea locurilor de muncă pe care au fost încadrați tinerii, astfel:

 • Angajatorii care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială şi care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, beneficiază lunar, conform prevederilor legale, pentru fiecare persoană din această categorie, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea duratei contractului de solidaritate. La aceasta data valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.
 • Prin tânăr cu risc de marginalizare socială se intelege persoana cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, care se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa şi se încadrează în una dintre următoarele categorii:
  a) se află în sistemul de protecţie a copilului sau provine din acest sistem;
  b) are dizabilităţi;
  c) nu are familie sau a cărui familie nu îi poate asigura întreţinerea;
  d) are copii în întreţinere;
  e) a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate;
  f) este victimă a traficului de persoane.

Pentru orice relaţii suplimentare legate de conditiile de acordare a acestor subventii, vă rugăm să vă adresaţi AJOFM Botoșani cu sediul in str.Colonel Tomoroveanu nr. 2, tel.0231536791 .

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close