LOCAL | Împărţirea banilor de la Guvern, motiv de supărare pentru primarii PSD

Consiliul Judeţean Botoşani a consultat astăzi primarii în privinţa împărţirii sumelor alocate de Guvern pentru modernizarea drumurilor judeţene şi comunale dar şi pentru achitarea arieratelor şi asigurarea contribuţiilor la proiectele locale.
Pentru echilibrarea bugetelor primăriilor sunt alocaţi 7, 1 milioane lei, iar pentru reparația drumurilor județene și comunale 13, 8 milioane lei. La împărțirea banilor s-a ţinut cont cont de lungime, stare tehnică a drumurilor, spune Gheorghe Sorescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Primarii au avut observaţii diverse pe această temă. Cei din PSD susţin că banii s-au împărţit pe criterii politice.

Eu nu comentez sumele repartizate pentru oraşul Săveni. Fac doar comparaţie cu ceea ce au primit ceilalţi colegi primari şi este clar că au ţinut cont şi de criteriile politice. Sunt comune care au proiecte pe OG 28 şi au primit şi bani mai mulţi astăzi, în condiţiile în care au toate drumurile rezolvate, cum e cazul comunei Mihai Eminescu.  De sus vin cu o culoare, de jos pleacă cu alta…”  a spus Relu Tîrzioru, primarul oraşului Săveni.

“Vine iarna, e nevoie de sume suplimentare pentru deszăpeziri,  dar e destul de echitabil comparativ cu alte comune.  Am o problemă, legătura cu un drum …am solicitat o suplimentare pentru pietruirea unui drum, sper să ţină cont şi de solicitarea mea” a spus Sorin Gânga, primarul comunei Văculeşti.

“Cum să fii mulţumit, aşa, în bătaie de joc… Care sunt criteriile de repartizare? Câţi kilometri de drum are Cristeştiul de a primit 120.000 de lei, iar eu am primit jumătate? Asta nu e politic? Să le fie ruşine! “ a spus primarul comnei Băluşeni, Neculai Stratulat.

Sunt mulţumit, dar trebuia mai mult. Am primit 148.000 de lei şi ne trebuia măcar 250.000 de lei  să ne achităm datoriile. restul aşteptăm anul viitor.” a declarat Ştefan Dulgheru, primarul comunei Leorda.

“Atâta timp cât oraşul Flămânzi îşi va acoperi cheltuielile în ceea ce priveşte administrarea drumului judeţean, sunt mulţumit şi consider că repartizarea s-a făcut după criterii corecte! ” a spus Dan Oloieru, primarul oraşului Flămânzi.

Astea sunt mici răutăţi. Ceea ce uită primarii PSD e starea tehnică a drumurilor care a fost luată în calcul.  Ori drumurile administrate de primarii PSD sunt foarte bune şi de aceea coeficienţii sunt foarte mici. Noi avem fundamentarea şi poate fi consultată de oricine doreşte.Propunerile noastre sunt foarte corect fundamentate” a spus preşedintele CJ Botoşani, Gheorghe Sorescu.

La şedinţa de astăzi au fost prezenţi şi 3 parlamentari PSD: senatorul Şerban Mihăilescu, senatorul Doina Federovici şi deputatul Andrei Dolineaschi, care au vrut să afle cum s-au alocat fondurile în teritoriu. Ceea ce a constituit o surpriză pentru şefii judeţului.

“A fost o surpriză, nu prrea i-am văzut la astfel de şedinţe. Chiar m-aş bucura să fie prezenţi mai des… cu atât mai mult cu cât ar prelua problemele reale ale judeţului şi să facă demersuri mai departe astfel încât să fie alocate sume pentru dezvoltarea lui.” a spus preşedintele CJ .

Şedinţa de Consiliu Judeţean în care se vor aproba documentaţiile rezultate din consultare, inclusiv observaţiile primarilor care au cerut sume în plus va avea loc marţi, 17 noiembrie.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close