ImportantLocal

LOCAL | Hepatita de la ghetouri monitorizată de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate

Reprezentanții Centrului Romilor pentru Politici de Sănătate- Sastipen s-au sesizat cu privire la focarul de infecție din ghetourile din Parcul Tineretului.

„Mediatoarea comunitară şi asistenta comunitară au fost cele care mi-au semnalat ce s-a întâmplat acolo atunci când a apărut focarul şi ne-au întrebat cum intervenim. Le-am trimis materiale, apoi am venit la Botoşani unde am făcut o sesiune de instruire la care a participat şi un medic de la Direcţia de Sănătate Publică, care ne-au spus că au lucrurile în mână şi că echipele comunitare de aici vor intra din apartament în apartament pentru a explica oamenilor ce înseamnă această boală a mâinilor murdare care după aceea poate să genereze şi alte lucruri. Eu sper din tot sufletul… dar mi-ar fi imposibil să spun că ele, mediatoarea şi asistenta comunitară, vor rezolva situaţia pentru că e foarte greu să laşi în mâna a doi oameni o problemă atât de gravă!”a declarat Mariana Sandu, coordonatoarea unui proiect de promovare a sănătăţii în comunităţile rome.

Numărul îmbolnăvirilor de hepatită virală A acută în rândul locatarilor de la ghetourile din Parcul Tineretului a crescut la 15. Autoritățile au înregistrat încă 3 cazuri de contaminare cu virusul hepatic A, trei copii cu vârste de 3, 7 și 12 ani. Cauza o reprezintă lipsa deigienă și condițiile improprii din cele două blocuri de locuințe sociale.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!