LOCAL | FLORIN ŢURCANU, fost preşedinte CJ, este cercetat pentru spălare de bani!

Procurorii din cadrul DNA ST Suceava au dispus la data de 25 martie 2016  extinderea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracțiunilor de:

– spălarea banilor, prev. de art. 29 alin 1 lit. b din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal,

– complicitate la trafic de influență, prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 291 din Cod penal rap. la art. 6 și art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, modificată și completată, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal;

– complicitate la spălarea banilor prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 29 alin 1 lit. b din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, precum şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de: 

ŢURCANU FLORIN, având calitatea de președinte al Consiliului Județean Botoșani, la data comiterii faptei, cu antecedente penale.

– pentru săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor, prev. de art. 29 alin 1 lit. b din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal constând în aceea că, în perioada 2013-2014 a ascuns și a disimulat adevărata natură a provenienţei, a dispoziţiei sau a proprietăţii asupra imobilului din strada Aleea Pajiștei, nr. 13, mun. Botoșaniimobil care a fost construit și finanțat gratuit cu suma de  272.906,16 lei de către SC Cornells Floor SRL și Bîrsan Vasile Marcel cunoscând că bunurile provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.

 ANUȘCA ARISTOMEL

– pentru săvârșirea infracțiunilor de:

complicitate la trafic de influență, prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 291 Cod penal, rap. la art. 6 și art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, modificată și completată, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penalconstând în aceea că, în perioada 2013-2014, l-a ajutat pe inculpatul Țurcanu Florin, pentru ca acesta să primească, prin intermediari, sumele de bani și foloasele necuvenite în cuantum de 272.906,16 lei, constând în lucrări de construcție efectuate la imobilul din Aleea Pajiștei, nr. 13, mun. Botoșani și care i-au fost remise de către inculpatul Bîrsan Vasile Marcel, în schimbul promisiunii făcute de inculpatul Țurcanu Florin că își va folosi influența dată de ascendentul funcției pe care o deține și că va interveni pe lângă funcționari publici din Consiliul Județean Botoșani și primari din cadrul primărilor Avrămeni și Dîngeni, jud. Botoșani, pentru  a-i determina să faciliteze atribuirea, prin încredințare directă, a 3 (trei) contracte de lucrări și furnizare de bunuri către SC Omniutil SRL și SC Tino Unitrans SRL, administrate de BÎRSAN VASILE MARCEL şi pentru a-i determina să favorizeze firma SC Cornell s Floor SRL, în asociere cu alte firme sau ca și subcontractant în cadrul unei asocieri, pentru câștigarea licitațiilor publice astfel încât să-i fie atribuite contracte de execuție lucrări a căror finanțare era asigurată din fonduri provenind de la Uniunea Europeană, bugetul de stat și bugetul local, Consiliul Județean Botoșani având calitatea de autoritate contractantă, respectiv lucrările privind ,,Reabilitarea și valorificarea durabilă a obiectivului de patrimoniu Complexul Monahal Coșula, județul Botoșani”, ,,Modernizare DJ 207N Botoșani-Curtești-Cristești – DN 28B, km 0+900-13+900” și ,,Modernizare DJ 208H Pădureni-Coșula-Buda, km 34+150-39+150”.

şi

– complicitate la spălarea banilor prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 29 alin. 1 lit. b din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal,constând în aceea că, în perioada august 2013- ianuarie 2015 l-a ajutat pe inculpatul Țurcanu Florin să ascundă și să disimuleze adevărata natură a provenienței, a dispoziției și a proprietății imobilului din strada Aleea Pajiștei, nr. 13, mun. Botoșanicare a fost construit și finanțat gratuit în perioada 2013-2014 de către SC Cornells Floor SRL și Bîrsan Vasile Marcel, cu suma de  272.906,16 lei, Anușca Aristomel cunoscând că bunurile dobândite provin din săvârșirea infracțiunii de trafic de influenţă.

ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Sus-numiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în prezenţa apărătorilor aleşi precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale.

Facem precizarea că în această etapă a procesului penal nu înfrânge prezumţia de nevinovăţie de care se bucură orice persoană cercetată până la pronunţarea unei hotărâri definitive de condamnare.

COMUNICAT DE PRESĂ DNA

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close