LOCAL | Firme de distribuţie energie electrică, călcate de inspectorii ITM

Inspectorii de muncă au încheiat o acţiune de control pentru verificarea modului în care angajatorii care desfăşoară activităţi de transport şi distribuţie energie electrică respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii la lucrările de mentenanţă sau la intervenţiile ocazionale.

Au fost vizaţi angajatori şi lucrători care işi desfăşoară activitatea  în domeniile următoare:

  • Transportul energiei electrice
  • Distribuţia energiei electrice.
  • prevederilor legale, aplicabile în domeniul transportului şi distribţiei energiei electrice
  • Promovarea bunelor practice în acest sector de activitate.

Campania de control s-a desfăşurat în două etape:

  • Prima etapă, în lunile iulie-august, constând în informarea partenerilor sociali din judeţ care prestează activitate în domeniul transportului şi distrubuţiei energiei electrice privind modul de derulare a acţiunii şi tematica abordată.
  • A doua etapă a constat în verificarea prin acţiuni de control la angajatori a modului de implementare a prevederilor legale care au făcut obiectul acţiunii, în perioada septembrie-noiembrie 2019.

Au fost controlaţi în acestă perioadă un număr de 6 angajatori, cu un număr de 45 salariaţi. Au fost constatate 18 deficienţe, au fost dispuse 18 măsuri şi au fost aplicate tot atâtea sancţiuni cu avertisment. Dintre cele mai frecvente deficienţe constatate, enumerăm:

  • Nu au fost organizate demonstraţii/antrenamente cu lucrătorii rivind purtarea echipamentului individual de protecţie;
  • Nu toţi lucrătorii aveau finalizat controlul medical periodic;
  • Nu erau stabilite atribuţiile şi răspunderile lucrătorilor în domeniul SSM prin fişa postului.

 

 

 

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close