ImportantLocal

LOCAL | E oficial: serviciul de pază de la Spitalul Judeţean va fi desfiinţat

Consiliul Judeţean şi-a dat acceptul pentru desfiinţarea serviciului de pază de la Spitalul Judeţean Mavromati, asigurat, în prezent, de angajaţii unităţii, în special de la serviciul TESA.

Activitatea va fi prestată de o firmă specializată, aşa cum a funcţionat sistemul şi până în anul 2013, când, tot din raţiuni economice, managerul a decis rezilierea contractului.

Decizia a fost luată de conducerea Spitalului şi are la bază numeroasele incidente provocate de bolnavi sau aparţinătorii lor, recalcitranţi sau cu probleme de comportament, actele de violenţă fiind îndreptate asupra angajaţilor. Situaţii de acest gen s-au înregistrat în special la Unitatea de Primiri Urgenţe.

“Am aprobarea de la Consiliul Judeţean pentru desfiinţarea serviciului de pază şi am intrat în procedura de achiziţie pentru o firmă de pază. În momentul de faţă am 25 de angajaţi, vor fi redistribuiţi în alte sectoare de activitate, inclusiv pe secţii medicale, că mulţi, înainte de a ajunge la serviciul de pază, au fost infirmieri, îngrijitori. Eu am solicitări din partea secţiilor să angajez personal şi atunci aceştia vor reveni pe locul de muncă ocupat anterior”, a declarat astăzi Corneliu Mihai, managerul Spitalului Judeţean.

Externalizarea serviciului de pază va aduce economii la bugetul unităţii, care se confruntă cu serioase probleme financiare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!