LOCAL | Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Botoşani, care au termen de judecată începând cu data de 12 martie, vor fi amânate. Ce se întâmplă în celelalte cazuri

Dosarele aflate pe rolul Tribunalului Botoşani, care au termen de judecată începând cu data de 12.03.2020, vor fi amânate fără a li se permite părţilor sau apărătorilor lor accesul în incinta instanţei. în acest sens, completul de judecată va acorda un nou termen de judecată după data de 01.05.2020, termen la care părţile vor fi încunoştinţate prin citaţie (unanimitate).

Art.2. – Excepţie de la prevederile art. 1 fac doar cauzele care se judecă în regim de urgenţă
(conform anexei 1 la prezenta), precum şi cauzele penale în care există posibilitatea împlinirii
termenului de prescripţie a răspunderii penale. Cauzele în care urmează a se împlini ternienul de
prescripţie se vor stabili de completul de judecată cu încunoştinţarea Baroului Botoşani şi: a
Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani (unanimitate).                                                                                   ;.;

Art.3. – în ceea ce priveşte cauzele pentru care s-a fixat termen de judecata,, începând cu data de 12.03.2020, accesul părţilor şi al apărătorilor lor în incinta Tribunalului Botoşani va fi permis doar de către preşedintele completului de judecată care, stabilind caracterul urgent al judecăţii cauzei, va prezenta jandarmului lista de şedinţă, indicând expres numele şi prenumele persoanelor care pot participa la şedinţa de judecată.

Pentru restul dosarelor, în situaţia în care părţile se prezintă la judecată ca urmare a citaţiei primite în acest sens, începând cu aceeaşi dată, respectiv 12.03.2020, jandarmul nu le va permite accesul îri incinta Tribunalului Botoşani, precizându-le că vor primi termen de judecată după 01.05.2020, termen la care vor fi citate (unanimitate).

Art. 4. – Prezenta hotărâre va fi publicată pe pagina de intranet şi pe portalul instanţei şi va fi comunicată Baroului de Avocaţi Botoşani, Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close