ImportantInfractional

LOCAL | Dosar penal pentru un botoșănean care a circulat cu o adeverință falsă

Luni, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe D.N. 29, în localitatea Răchiţi, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Botoşani. La solicitarea poliţiştilor, acesta a prezentat pentru control o adeverinţă de angajator emisă de o societate comercială, însă,  în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu figurează ca angajat la respectiva societate. În cauză a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, 80 de jandarmi au participat la misiunile organizate în contextul stării de urgență, în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS CoV 2 (filtre, asigurare ordine publică la centre de carantină, misiuni de ordine publică). A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare, precum și 4 sancțiuni contravenționale însumând 1400 de lei pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. În afară efectivelor implicate în aceste misiuni, I.J.J. Botoşani asigură permanent paza și protecția obiectivelor aflate în competență, aproximativ 30 de jandarmi acționând zilnic în acest sens.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, poliţiştii botoşăneni continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgenţă. Zilnic desfăşurăm activităţii specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19. Astfel, au fost verificate 334 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare. Totodată au fost verificate 62 de localuri publice cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă. În ultimele 24 de ore, ca urmare a acţiunilor desfăşurate pe raza judeţului de către forţele de ordine, au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 97.000 de lei şi au fost constatate două infracţiuni.

 

 

EXEMPLU :

La data de 27.04.2020, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe D.N. 29, în localitatea Răchiţi, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Botoşani. La solicitarea poliţiştilor, acesta a prezentat pentru control o adeverinţă de angajator emisă de o societate comercială, însă,  în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu figurează ca angajat la respectiva societate. În cauză a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!