LOCAL | Despre teatru, cu dragoste! 177 de ani de teatru la Botoşani. FOTO!

Avem nevoie de teatru, de actori buni şi de valori! Acesta este mesajul transmis, de la Botoşani, de participanţii la manifestările care marchează 177 de ani de teatru în limba română la Botoşani şi 57 de ani de la constituirea trupei proprii a Teatrului Mihai Eminescu.

După ce au smuls aplauze publicului de peste Prut, actorii botoşăneni au revenit în ţară pentru a sărbători cu cei de acasă. Au pregătit spectacole, expoziţii cu imagini ale teatrului de-a lungul timpului, lansări de carte şi au organizat întâlniri cu tineri pasionaţi de teatru, dar şi cu maeştri ai scenei româneşti.

La Colocviul care a deschis ieri ediţia a IX-a a Zilelor Teatrului, profesorii şi-au întâlnit foştii studenţi pe care în aceste zile îi vor aplauda pe scenă. au fost prezenţi Mihaela Arsenescu Werner, actriţă a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi, premiată de UNITER pentru întreaga activitate şi criticul de teatru Călin Ciubotari.

Cred că ar trebui redusă inflaţia de actori care există în acest moment pe piaţă! Avem foarte mari probleme cu asta. Noi ne străduim să scoatem nişte produse artistice de calitate, dar din păcate, când ies din şcoala de teatru, pe tinerii actori îi aşteaptă un vânt rece, pentru că nu mai au loc în instituţiile de profil. După cum ştiţi, posturile sunt blocate. Ar putea să vină nişte tineri, pentru că eşalonul de actori tineri e aproape inexistent. “ a spus actriţa Mihaela Arsenescu Werner.

Zilele Teatrului de la Botoşani oferă publicului un regal de spectacole.

Sâmbătă, de la ora 11.00 Teatrul„Masca”, va susţine un program estetic în prezentarea actorului Mihai Mălaimare, iar de la ora 19.00, se va juca “Paraponisitul”, după Vasile Alecsandri.

Duminică, de la ora 19 se va juca „Scorpia”, după Shakespeare, vor fi  lansate Caietele Teatrului M Eminescu, ediţia lunii septembrie iar seara se va încheia cu o Gală de premiere a foştilor actori.

 

colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (2) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (4) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (5) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (7) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (8) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (9) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (10) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (11) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (12) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (14) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (17) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (18) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (20) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (22) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (23) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (25) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (26) colocviu-zilele teatrului-actori-apetrei-rogojinschi (27) colocviu-zilele teatrului-viziteu-boblioteca (1)

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close