Local

LOCAL | Descindere de forţe aeriene în amfiteatrul Laurianului – FOTO

Reprezentanţi cu funcţii înalte atât la propriu cât şi la figurat au prezentat laurienilor oferta educaţională a Forţelor Aeriene Române pentru anul şcolar ce va începe în 2018. Sub oblăduirea comandorului Cristian Mandachi, şef al Resurselor umane din Statul Major al Forţelor Aeriene româneşti, patru instituţii de învăţământ şi pregătire de înaltă clasă militară le-au explicat elevilor Colegiului Laurian din clasele terminale, motivele pentru care ar trebui să aleagă o carieră în acest domeniu. Profesori universitari, comandanţi ai Academiei Forţelor Aeriene Braşov, Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri din Buzău, ai Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene, alături de militari din cadrul Bazei 95 Aeriene Bacău au făcut o prezentare ca la carte, cu materiale documentare, studenţi şi elevi militari, piloţi ai ultimilor modele de avioane şi, dacă vremea ar fi permis, ar fi demonstrat şi  ceva  măiestrie aviatică.

Prezentarea a făcut parte din Campania de promovare a carierei militare desfăşurată în premieră de  Forţele Aeriene Române în perioada 19 – 28 martie în 8 municipii reşedinţă de judeţ, celelalte şapte fiind Târgovişte, Călăraşi, Slobozia, Vaslui, Focşani, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

A atras aplauze la scenă deschisă botoşăneanul Robert Constantin Creţu, elev în anul II al Şcolii de maiştri militari şi subofiţeri, care a explicat motivele pentru care maiştrii militari sunt „idolii piloţilor”, responsabilitatea, stabilitatea şi frumuseţea carierei pe care a ales-o. Absolvent al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”, tânărul a povestit cum a învăţat, cum a intrat în şcoala de la Buzău, dar şi cum este organizată o zi din viaţa unui elev ca el. Solda, asigurările medicale ale întregii familii, siguranţa unui loc de muncă la finalul şcolarizării, deschiderea spre instituţiile militare naţionale şi internaţionale, specializarea ca masteri şi doctori în diverse ştiinţe conexe, dar mai ales posibilitatea de a petrece sute şi mii de ore la mii de kilometri înalţime sunt principalele atuuri ce dau greutate ofertei unei cariere militare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!