LocalPolitic

LOCAL | Deputatul Tamara Ciofu și primarul Ovidiu Portariuc oferă botoșănenilor testarea gratuită a glicemiei și tensiunii

Deputatul PSD Tamara Ciofu și primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc vor organiza astăzi o acțiune de testare gratuită a glicemiei și de măsurare a tensiunii arteriale pentru locuitorii din municipiul Botoșani. Astfel, botoșănenii care vor dori să beneficieze gratuit de aceste servicii vor avea la dispoziție două corturi, cu personal medical de specialitate, ce vor fi amplasate între orele 10:00 – 14:00 în zona pietonalului Unirii și a pieței centrale.

“Este vorba de o acțiune destul de cunoscută de botoșăneni pentru că o fac de trei, patru ori pe an, începând din 2013. Am luat decizia de a continua acțiunile de testare a glicemiei și tensiunii arteriale pentru că este important ca botoșănenii să își poate face o evaluare a riscurilor de îmbolnăvire. În același timp, aceste activități de control medical reprezintă cele mai bune metode de prevenire, depistare şi educare a cetățenilor de a lua din timp măsuri pentru sănătatea lor“, a explicat medicul și deputatul Tamara Ciofu.

Cu această ocazie, persoanele care vor fi interesate să-și evalueze starea de sănătate vor putea să completeze un talon de participare la o tombolă a căror premii vor consta în 50 de aparate de măsurat glicemia. Extragerea va avea loc pe 5 martie la sediul PSD din strada Ștefan Luchian Nr. 29.

“Știu că sunt persoane care ezită să meargă la doctor. Din acest motiv mulți cetățeni ajung la complicații care implică mai multă suferință din partea lor și un efort mai mare din partea medicilor de a-i vindeca. De aceea, este important să ne implicăm cu toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a preveni apariția unor boli grave. Sănătatea nu poate fi îmbunătăţită doar prin dezvoltarea unei baze de tratare a bolilor, ci şi printr-o prevenţie continuă”, a subliniat Ovidiu Portariuc.

Astfel de acțiuni au mai fost organizate de cabinetul parlamentar al deputatului social democrat împreună cu Primăria Botoșani cu ocazia sărbătorilor de 1 și 8 Martie, 1 Mai, 1 Iunie și de Ziua Pensionarilor pe 1 octombrie.

La începutul lunii aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății care are ca temă generală în acest an diabetul zaharat, cabinetul parlamentar al deputatului Tamara Ciofu va iniția mai multe acțiuni de prevenție medicală în comunele din județul Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!