LOCAL | Crucea Roşie Română deschide trei centre de zi pentru copiii şi tinerii defavorizaţi

Crucea Roşie din România deschide trei centre de zi pentru tinerii defavorizaţi în judeţele Dolj, Botoşani şi Hunedoara. În total, 500 de copii şi tineri vulnerabili din Hunedoara, Botoşani şi Dolj, cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani, precum şi familiile acestora vor beneficia de activităţi care au ca scop prevenirea abandonului şcolar, dobândirea de noi abilităţi de viaţă, îmbunătăţirea competenţelor personale şi sociale.

Zilnic, 150 de elevi vor lua o masă caldă şi vor fi ajutaţi să-şi facă temele de la şcoală de voluntarii filialelor de Cruce Roşie din Botoşani, Dolj şi Hunedoara. În plus, 60 dintre copii vor merge o dată pe an în tabere de vară gratuite. De asemenea, tinerii cu vârste cuprinse între 14 – 20 de ani şi părinţii acestora pot participa o dată pe săptămână la activităţi socio-educaţionale precum sesiuni de consiliere individuală şi de grup, cursuri de calificare, cursuri de operare PC, sesiuni de incluziune pe piaţa muncii, cursuri de prim ajutor etc.

În România lipsurile materiale reprezintă cel mai invocat motiv al abandonului şcolar. Imposibilitatea de a plăti rechizitele copiilor, hainele şi încălţămintea, lipsa hranei sunt factori care îi determină pe parinţi să renunţe la şcolarizarea copiilor lor. Prin acest proiect încercăm să acoperim aceste lipsuri materiale şi să acordăm o şansă reală la educaţie copiilor proveniţi din familii nevoiaşe”, a declarant Ioan Silviu Lefter, director general al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Acţiunea face parte din proiectul “Incluziunea socială a copiilor şi tinerilor din România cu sprijinul şi implicarea comunităţii – Centre comunitare de zi pentru copii şi tineri din comunităţi dezavantajate în trei zone din România”, finanţat de Fundaţia Velux prin Crucea Roşie Daneză.

Fundaţiei Velux va finanţa centrele până la sfârşitul lunii septembrie 2017. Pentru continuarea finanţării, la nivelul fiecărui centru comunitar a fost înfiinţat un Consiliu consultativ format din reprezentanţi ai autorităţilor locale, investitori locali, părinţi şi cadre didactice care au misiunea de a găsi resursele necesare continuării activităţilor socio-educative ale centrelor după încheierea finanţării.

Miercuri a avut loc deschiderea Centrului Comunitar de Zi din Craiova, urmată joi de deschiderea Centrului comunitar de zi din oraşul Lupeni.

Cel de-al treilea Centru comunitar de zi va fi inaugurat la Botoşani până la sfârşitul lunii februarie.

 

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close