ImportantLocal

LOCAL | Cota de lapte se declară începând cu 1 aprilie

Centrul judetean Botosani al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza operatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii, detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe ca, incepand cu data de 1 aprilie 2015, trebuie sa depuna declaratiile anuale privind livrarile, respectiv vanzarile, realizate in anul de cota 2014/2015.

Anul de cota 2014/2015 se incheie la 31 martie 2015, iar declaratiile anuale trebuie completate si depuse la Centrul Judetean APIA Botosani pana la data de 14 mai 2015, inclusiv. Declaratiile trebuie depuse de catre producatorii care detin cota pentru vanzari directe si de catre operatorii care achizitioneaza lapte de la producatori. Producatorii detinatori de cota pentru vanzari directe trebuie sa completeze declaratia anuala pe baza datelor din Caietul fermierului.

In functie de cantitatea de cota de vanzari directe detinuta, Caietul fermierului este de doua tipuri:
-tip A – pentru producatorii care detin cota mai mare de 5.000 de kilograme
-tip B – pentru o cantitate mai mica de 5.000 de kilograme

Este important de mentionat ca producatorul care detine cota pentru vanzari directe trebuie sa depuna declaratia anuala chiar daca nu a comercializat lapte sau produse lactate in cursul anului de cota.

„Declaratiile fermierilor pentru anii de cota 2012/2013, 2013/2014 si respectiv 2014/2015 vor sta la baza emiterii adeverintelor de cota de lapte, in sistemul administrativ, in functie de data de referinta a exploatatiilor agricole inscrise in RNE si vor insoti cererile unice de plata, incepand cu anul 2015, pentru schemele de plata – ajutoare nationale tranzitorii la specia bovine (ANTB)”, a declarat Ioan Serediuc, purtătorul de cuvânt al APIA Botoşani

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button