ImportantJudet

LOCAL | Copiii dintr-o comună din Botoșani sunt lăsați să meargă șase kilometri prin ger până la școală

În plină iarnă, mai mulți copii din comuna Sulița, județul Botoșani, sunt nevoiți să se trezească cu noaptea în cap, să străbată șase kilometri prin ger, până la cea mai apropiată școală. Părinții sunt revoltați pentru că se văd nevoiți să plătească alți localnici să le ducă sau să le aducă copiii la școală. La mijloc, spun părinții, ar fi niște dispute mai vechi între primarul comunei Sulița și directoarea școlii. Povestea este explicată pe larg de unul dintre părinți care a trimis un email la redacție, cerând să se găsească o soluție pentru copiii aflați într-o situație destul de complicată. ,,Vă scriu acest email cu privire la o situație ce îi implică pe copiii noștri. Din cauza divergențelor politice dintre  primarul comunei Sulița și directoarea Școlii Sulița sunt lăsați fără transport școlar copii din satul Poienița și satul Dracșani. Cam 20 de copii  trebuie să meargă pe jos 4 ,5 sau 6 km până la Școala Sulița. Fiind numărul mic de copii la clasele a 5 -a și a 6-a s-a decis mutarea lor de la sc Dracsani la sc Sulița din anul 2015. Până anul acesta nu au fost probleme cu transportul, dar  din toamna acestui an uita șoferul să îi aducă și mai stăteau elevi cate o oră în jurul școlii. Vineri șoferul microbuzului nu a putut veni la serviciu și nici nu au pus alt șofer în loc au fost nevoiți elevii să meargă pe jos sau au plătit părinții mașini să îi aducă la si de la școală. Marți i-au transportat cu mașinile profesorilor  și la amiaza însemnând la ora 14 după 6 ore de învățătură să parcurgă distanță de 6 hm. Copii din sat Poienita se trezesc la ora 6 la 6.30 ii ia microbuzul  ajungând la scoala Sulita la 7.20.orele încep la ora 8. După amiază ajung în centrul satului Dracșani la 2.30 și nu îi duce înapoi în sat Poienița; merg pe jos ajungând la ora 16.

La primăria Sulița mai este un microbuz care transportă copiii la ora 4 de la centrul “After school”. Acesta ar putea fi folosit la ora 14 să ii ducă pe copii din Sulita în Dracșani. Primăria nu vrea să ajute școala deoarece directoarea este din alt partid politic! Vi se pare normal? Mâine la ora 7 dimineata, copiii nu au microbuz pentru a pleca la școala; este problema părinților cu ce ii trimit dacă vor ca aceștia să învețe carte. ASTA INSEAMNA InVĂȚĂMÂNT GRATUIT? Rușine tuturor care își bat joc de copii nostri”, a încheiat Ovidiu Montana, un părinte nemulțumit. .

Contactat telefonic , primarul comunei Sulița, Costinel Ciubotaru, a declarat  că situația este sub control și copiii vor merge cum au mers și până acum..Adică..pe jos.

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!