LOCAL | Controlul dispus de ministrul Sănătății a ușurat vistieria Spitalului ,,Mavromati” de 5000 de lei. Verificările au scos la iveală dezastrul de la Spitalul Săveni

Directia de Sanatate Publica Botosani a efectuat, in perioada 08.07-16.07.2019, un control dispus de ministrul Sorina Pintea, la Sectia Exterioara Saveni a Spitalului de Urgenta Mavromati Botosani care a vizat verificarea:

-respectarii organizarli camerei de garda Saveni conform Ordinului MS nr. 1706/2007 privind conducerea și organizarea unitatilor și compartimentelor de primire a urgentelor asigurarii continuitatii asistentei medicale specializate la sectia exterioara Saveni conform Ordinului MS nr. 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar

-respectarii atributiilor, competentelor și a codului de etica și deontologie profesionala a personalului implicat conform Legii nr. 95/2006 și a Hotararii OAMGMAMR nr. 3/2009.

În urma controlului, Spitalul Judetean Mavromati Botosani a fost sanctionat cu amendă contraventionala in valoare de 5000 de lei pentru nerespectarea reglementarilor legale in vigoare privind munca in schimburi, a timpului de munca, a regimului pauzelor, luand in considerare existenta unor factori de rise in mediul munca și capacitatea de adaptare a salariatilor.

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica Botosani au stabilit urmatoarele termene de remediere:

-asigurarea continuitatii asistentei medicale specializate prin Iinie de garda in specialitatea respectiva sau specialitati inrudite pentru toate sectiile cu paturi de spitalizare continua, conform Ordinului MS nr. 870/2004. (termen: imediat si permanent)

-respectarea Ordinului MS nr. 1706/2007, art. 171a toate sectiile exterioare ale spitalului la care sunt organizate camere de garda. (termen: imediat și permanent)

-respectarea Ordinului MS 870/2004 in ceea ce priveste planificarea garzilor (se interzic garzile consecutive, repaus 24 de ore dupa garda). (termen: imediat și permanent)

-completarea procedurii operationale PO 110-03 “Intocmirea și Aprobarea Graficelor Lunare de Activitate”, cu descrierea procedurii și pentru situatiile particulare cum este cea de la camera de garda de la Saveni si respectarea ei. (termen: 31.07.2019)

-inscriptionarea spatiilor cu destinatia corespunzatoare. (termen: imediat sl permanent)

-initierea demersurilor necesare evaluarii UPU din punct de vedere al organizarii și dotarii conform Ordinului MS nr. 1706/2007, art. 106. (termen: 31.07.2019).

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close