Local

LOCAL | Consumul de substanțe etnobotanice, o situație îngrijorătoare în județul Botoșani

Situaţia constatată la finele anului 2015 în privinţa consumului de substanţe etnobotanice este considerată a fi una de-a dreptul îngrijorătoare de către prefectul de Botoşani. Din acest motiv, Dan Nechifor a dat în această săptămână un ordin prin care instituţiile implicate în combaterea fenomenului să se mobilizeze şi să ia măsuri concertate în vederea ieşirii din criza ce se prefigurează.

Aceasta pentru că, aşa cum Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog a centralizat, în anul 2015, aproape 260 de persoane au ajuns la urgenţă din cauza consumului de substanţe psihoactive. Dintre acestea, 67 erau minore. Numărul total de cazuri este dublu faţă de cel înregistrat în anul 2014 şi aproape de trei ori mai mare decât în urmă cu doi ani.

„Ordinul emis pe 7 martie constituie cele două grupuri de lucru interinstituţionale – unul axat pe combaterea ofertei de droguri şi substanţe etnobotanice, celălalt pe reducerea cererii. Consider că dacă instituţiile implicate îşi îndeplinesc partea de obligaţii, situaţia va fi repusă sub control.”, a explicat prefectul Dan Nechifor.

Situaţia îngrijorătoare privind consumul de etnobotanice va fi dezbătută şi în şedinţa de Colegiu Prefectural de la sfârşitul lunii martie, când prefectul judeţului va putea detalia solicitările către instituţiile deconcentrate la care se referă ordinul emis.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!