Important

LOCAL | Conflict dezamorsat, pentru moment, la Spitalul Judeţean! Vezi ce soluţii s-au găsit pentru asistenţii medicali

Sindicaliştii SANITAS s-au întâlnit din nou, astăzi, cu conducerea unităţii, pentru a cere plata drepturilor pentru cei 111 asistenți care au promovat în gradul principal. La discuţii au participat atât şefii secţiilor exterioare, şefii unor secţii din Spital, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu. După mai bine de o oră de discuţii aprinse s-a ajuns la o soluţie de moment.

“Din octombrie până în prezent au ieşit la pensie 20 de asistenţi 20 de asistenţi cu gradul prinsicpal şi voi promova 20 de asistenţi la gradul principal. În perioada următoare, în funcţie de asistenţii care vor ieşi lunar la pensie, voi promova alţi asistenţi. Aşteptăm comntractul cu Casa de Asigurri de Sănătate care se va încheia în iulie 2016. Dacă voi avea excedent bugetar în acel contract, voi promova şi ceilalţi asistenşţi medicali în grad principal” a declarat Corneliu Mihai, directorul Spitalului Judeţean Mavromati.

“Acestea sunt prosibilitţile financiare şi eu cred că inclusiv partea sindicală a înţeles că actul medical este cel care trebuie să primeze şi nu salarizarea tuturor. se va pleca de la cele mai mici salarii, vor avea priritate asistenţii care au cele mai mici lefuri “ a spus preşedintele CJ, Gheorghe Sorescu.

Sindicatele sunt rezervate şi spun că agrează soluţia numai până la semnarea noului contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. 

“Nu acceptăm ca promovarea să se facă treptat… acceptăm doar pentru prima tranşă, până la semnarea contractului cu Casa. Vom cere să semneze un angajament că îi vor promova şi pe ceilalţi. dacă nu, vom trece la măsuri radicale! ” a declarat Lia Temciuc, liderul Sanitas.

Întâlnirea a avut loc după ce luni, sindicaliştii Snaitas au ameninţat c vor recurge la greva foamei pentru ca asistenşii respectivi să îşi primească drepturile. În urmă cu câteva săptămâni, asistenții medicali au pichetat sediul Consiliului Județean timp de mai multe zile, obținând promisiunea că la semnarea noului contract cu Casa de Asigurări de Sănătate se vor avea în vedere și majorările salariale care li se cuvin, ceea ce nu s-a întâmplat.

negocieri-sanitas-cj-spital (2) negocieri-sanitas-cj-spital negocieri-sanitas-cj-spital (1)

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!